radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 158 klicev.

Obravnavali so 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 1 primeru.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 48 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 9. uri so pri Divači ustavili kombi Opel Vivaro, hrvaške registracije, ki ga je vozil 31-letni državljan Srbije. V vozilu je bilo še 20 državljanov Turčije, ki so vstopili v Slovenijo nezakonito. Postopki še potekajo.

Na Čenturju je nekdo kuril odpadno plastiko. Policisti zbirajo obvestila, ob izsleditvi storilca sledi poročilo na inšpekcijsko službo zaradi kršitve Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

Ob 17.20 smo bili obveščeni, da se v bazenu v Ankaranu utaplja ženska. Reševalci so jo oživljali, vendar neuspešno. Po zbranih obvestili ji je med plavanjem postalo slabo, zato so jo takoj potegnili iz vode in jo pričeli oživljati. Zdravnik je potrdil smrt in odredil sanitarno obdukcijo. Kriminalisti so opravili ogled kraja, sum tuje krivde je izključen.

Ob 19.50 smo bili obveščeni, da iz ene od vasi v okolici Kopra peljejo v SB Izola 40-letnega moškega, ki je bil ustreljen z lovsko puško. V razgovoru so povedali, da so trije moški (dva stara 37 let iz Ljubljane in eden 40 let iz okolice Divače) v vasi z manjšim tovornim vozilom pobirali staro železo pri domačinu. Ko so soseda vprašali, če ima kaj železa tudi on, je rekel, da ne in kraj zapustil. Naložili so staro železo in kraj zapustili, zatem pa slišali glasen pok. Oseba iz sosednje hiše je streljala na vozilo, pri tem pa je izstrelek zadel 40-letnika v roko. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je streljal 60-letni domačin. Nemudoma so bile postavljene blokadne točke. 60-letnika so prijeli in mu odvzeli prostost. Zavarovali so kraj dogodka in opravili ogled, osumljenega pa odpeljali v SB Izola na strokovni pregled. Prav tako je bil odrejen strokovni pregled za vse tri oškodovance. Danes se nadaljuje ogled kraja in zbiranje obvestil. Več informacij bomo posredovali javnosti, ko bodo znane vse okoliščine.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran