radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici udeleženi dve vozili
Včeraj, 19. septembra ob 12.19, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 18–letni voznik avtomobila vozil po Delpinovi ulici in v križišču (Delpinove in Rejčeve ulice) zavijal levo in pri tem izsilil prednost drugemu 33–letnemu vozniku avtomobila. Nihče od udeleženih ni bil telesno poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa je bil mlajšemu povzročitelju izdan plačilni nalog (prednost na križišču, kršitev drugega odstavka 58. člena ZPrCP).

Obravnavani primer vloma na Ajdovskem
Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 19. septembra v popoldanskih urah, obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo v bližnji okolici Ajdovščine. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec vlomil skozi okno in vstopil v objekt. Po sedaj zbranih podatkih iz notranjosti ni bilo ničesar odtujenega, nastala je posredna materialna škoda zaradi vloma v višini približno 2.000 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Nepravilno parkiranje tujih vozil
Včeraj, 19. septembra zjutraj, so policiste obvestili o nepravilnem parkiranju tujih vozil (dveh avtodomov) na makadamskem parkirišču pri šolski ustanovi v naselju Vipavski Križ in so ovirala dostop staršem, ki so vozili otroke v šolo. Policisti PP Ajdovščina so na kraju ugotovili, da sta državljana Finske in Estonije, stara 57 in 50 let, parkirala in prenočila v avtodomih na omenjenem parkirišču. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (kampiranje, kršitev prvega odstavka 18. člena ZJRM-1).

V prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti med Dobravljami in naseljem Velike Žablje vozilo zapeljalo s ceste
Včeraj, 19. septembra ob 22.20, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na cesti Dobravlje – Velike Žablje z udeležbo osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 20-letni voznik začetnik osebnega avtomobila (v vozilu sta bila še dva sopotnika) vozil v cestnem prometu po lokalni cesti iz smeri naselja Dobravlje proti naselju Velike Žablje. Med vožnjo proti naselju proti naselju Velike Žablje, kjer vozišče poteka v levi ovinek po klancu navzdol, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Posledično je njegovo vozilo zaneslo levo izven vozišča in se na koncu prevrnilo na streho ter obstalo na bližnjem travniku izven vozišča. V prometni nesreči je na osebnem avtomobilu znamke nastala materialna škoda, v prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev prvega odstavka 45. člena ZPrCP) mu je bil izdan plačilni nalog.

Vožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, 19. septembra v večernih urah, so policisti v Volčji Dragi ustavili in kontrolirali 46–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je bil slednji pod vplivom alkohola (0.85 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran