radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 87 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 35:

  • eden s področja kriminalitete;
  • 13 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči z materialno škodo:
  • sedem s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • sedem o dogodkih, od tega eden o požaru, o nesreči pri delu in trije o povoženi divjadi.

policija splosniPožar:
Blejski policisti so bili danes nekaj čez 5. uro obveščeni o vklopu požarnega alarma v enem izmed hotelov. Po do sedaj zbranih obvestilih je prišlo do sprožitve požarnih senzorjev. Ob prihodu policistov na kraj je bila večina gostov že izven hotela. Od vseh 331 gostov ni bil nihče telesno poškodovan ali ogrožen. Gasilci so pregledali objekt. Do požara ni prišlo. Okoli 6.30 so gostje lahko odšli nazaj v hotel. Okoliščine kažejo na tehnično napako. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Nesreča pri delu:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 10.30 obveščeni o nesreči pri delu. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 40-letni moški med delom na objektu, padel s strehe objekta na tla, iz približne višine 2,5m in se hudo telesno poškodoval. Na kraju so mu pomoč nudili gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS s policistom gorske enota. S helikopterjem Slovenske policije je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zbirajo obvestila o dogodku in vodijo postopek.

Poostren nadzor tovornega prometa na gorenjski avtocesti:
Policisti so v petek, 22. septembra 2023, med 7.30 in 13.30 uro na gorenjski avtocesti, izvajali poostren nadzor nad vozniki tovornih in osebnih vozil. V nadzoru so sodelovali tudi usposobljeni strokovnjaki za tehtanje vozil.

Kontroliranih je bilo 24 voznikov. Vsem so odredili preizkus alkoholiziranosti, Nihče ni bil pod vplivom alkohola, kar je pohvalno. Stehtanih je bilo osem tovornih vozil. Ugotovljenih je bilo 19 prekrškov, od tega pet zaradi nepravilne uporabe mobilnega telefona med vožnjo, štirje o nepravilno naloženem tovoru in posamezne kršitve glede prekoračitve največje dovoljene mase vozila, varnostne razdalje, prekoračitve hitrosti in neupoštevanje prometne signalizacije.

Policisti bomo s tako obliko dela nadaljevali tudi v prihodnje. Poklicni vozniki naj bodo zgled vsem voznikom.

Poostren nadzor nad psihofizičnem stanjem voznikov
Gorenjski policisti so v soboto, 23. septembra 2023, med 17. in 1. uro naslednjega dne, izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Preizkus alkoholiziranosti so odredili 124 voznikom. En voznik je bil pod vplivom alkohola do 0,52 mg/l, kar je zelo pohvalno.

Policisti smo na območju PU Kranj v letošnjem letu odredili 23.214 (24.104) preizkusov. Od tega so policisti ob rednih kontrolah voznikom odredili 5.275 (4.408) preizkusov. Pod vplivom alkohola je bilo manj voznikov 635 (667), kar je vzpodbudno. Številke v oklepajih so za enako obdobje lani.

Želimo si, da bi bilo voznikov, ki bi v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola vedno manj. Zato bomo nadaljevali z različnimi oblikami policijskega dela.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran