radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 215 primerih in na številko 113 prejeli skupno 691 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana in dve osebi lažje telesno poškodovani, štiri prometne nesreče v katerih so bile štiri osebe lažje telesno poškodovane in 27 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri vlome, osem, šest poškodovanj tuje stvari in kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 30-krat.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 57 nezakonitih prehodov državne meje.

V četrtek so policisti na počivališču Ravne ustavili 37-letnega drž. Turčije, kateri je skupaj s 40-letno sopotnico – drž. Bolgarije prevažal enega drž. Sirije in enega drž. Iraka, ki sta v državo prišla na nezakonit način. Oba nezakonita migranta sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom, voznik in sopotnica pa sta bila v petek s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Koper, kjer je bilo za oba odrejen pripor.

22. 9. 2023:
V Piranu je 48-letni drž. Severne Makedonije v stanovanju 32-letnemu domačinu ukradel kovček z vsebino in gotovino. Storilca so prijeli policisti v Ljubljani, ga zaslišali in mu zasegli ukradene predmete. Zoper njega bo napisana kazenska ovadba.

V Postojni je neznani storilec v večstanovanjskem bloku vlomil v tri kletne prostore. Po prvih zbranih informacijah iz dveh ni ukradel nič, iz tretje pa je ukradel orodje in baterijski vijačnik znamke Parkisde. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

Ob 14.14 uri se je v Izoli v ulici Livade zgodila prometna nesreča v kateri je bila sama udeležena 28-letna voznica osebnega avtomobila doma iz okolice Izole, katera je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčila v drevo in se pri tem lažje telesno poškodovala. Voznica je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnico Izola. Policisti so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen, prav tako ji je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven na kokain, zato so ji policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonila. Zoper voznico bodo napisali obdolžilni predlog zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča in odklona strokovnega pregleda.

23. 9. 2023:
V okolici Portoroža je neznani moški na dvorišču stanovanjske hiše pristopil do 86-letne ženske, kateri se je predstavil z neznanim dokumentom in jo pozval, da pokaže, kje ima električno omarico z namenom zamenjave kablov, kar je tudi storila. V tem času je drugi neznani storilec iz hiše ukradel več kosov zlatnine. Moška sta se pripeljala z osebnim avtomobilom sive barve karavan izvedbe GO reg. območja. Eden od storilcev je bil star okoli 35 let, visok od 175 cm do 180 cm, močnejše postave, okroglega obraza, črnih kratkih las, temnejše polti, govoril je slovensko z goriškim naglasom. Vse, ki bi imeli kakršnokoli informacijo o osebah naprošamo, da pokličejo na telefonsko številko PP Piran (05) 617-16-00, interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

V Postojni je 31-letni moški doma iz Postojne brez razloga v predel glave udaril 46-letnega domačina in ga pri tem lažje telesno poškodoval. Poškodovani je bil oskrbljen v ZD Postojna, zoper 31-letnika pa bo napisana kazenska ovadba za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

V Kopru je bilo vlomljeno v enega od lokalov in iz njega ukraden menjalniški denar, alkoholna pijača in energijska pijača. Storilca so policisti izsledili ob 04.10 uri, ko so posredovali na Ankaranski cesti, kjer je s hojo po cesti kršil cestno prometne predpise 30-letni drž. Bolgarije. Slednji je bil pod vplivom alkohola in je kljub večkratnim ukazom policistov, nadaljeval s hojo po vozišču. Policisti so kršitelja pridržali in mu izdali plačilni nalog po čl. 83/9-3 ZPrCP in 22/1 ZJRM-1. Prav tako so policisti ugotovili, da je omenjeni tujec predhodno vlomil v lokal. Zoper njega bo napisana kazenska ovadba za kaznivo dejanje velika tatvina.

V Bertokih so policisti ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra. Vozniku so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,70 mg/l alkohola. Zanj je bilo odrejeno pridržanje in napisan obdolžilni predlog.

Na počivališču Ravne so policisti ustavili 42-letno voznico osebnega avtomobila doma iz okolice Portoroža, kateri je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,04 mg/l alkohola. Začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, sledi še obdolžilni predlog.

24. 9. 2023:
V okolici Portoroža je neznani storilec ukradel zaklenjen moped znamke Piaggio ZIP 50 E5, registrskih številk KP BV-60, zelene barve. Vse, ki bi moped opazili naprošamo, da pokličejo na telefonsko številko PP Piran (05) 617-16-00, interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

V Portorožu je neznani storilec iz hodnika večstanovanjske hiše ukradel električni skiro znamke MI electric skooter PRO 2 črne barve.

V okolici Postojne je neznani storilec vlomil v osebni avtomobil in iz njega ukradel tri torbe in en nahrbtnik, v kateri sta imela oškodovanca osebne dokumente, oblačila, prenosni računalnik in gotovino.

V Postojni so policisti ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz Postojne, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, katerega je odklonil. Voznika so pridržali do iztreznitve, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 14.17 uri se je pred krožnim križiščem za Strunjan pripetila prometna nesreča v kateri so bile tri osebe poškodovane. 37-letni drž. Srbije z urejenim statusom v Sloveniji je vozil z osebnim avtomobilom iz smeri Dobrave proti Luciji. Pred njim se je zaradi zgostitve prometa z vozilom na koncu stoječe kolone ustavil 21-letni voznik osebnega avtomobila doma iz Maribora, katerega je drž. Srbije prepozno opazil, zaradi česar je z vozilom zavil v levo na nasprotni vozni pas, kjer je trčil v osebni avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 65-letni drž. Italije, pri tem pa je trčil še v pred seboj stoječe vozilo 21-letnika iz Maribora. Vozilo drž. Italije je nato trčilo v varovalno ograjo. V vozilu povzročitelja je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, v vozilu drž. Italije pa je bila 51-letna sopotnica, državljanka Italije huje poškodovana, 50-letna državljanka Kanade pa lažje telesno poškodovana. Zoper 37-letnega drž. Srbije bodo policisti napisali kazensko ovadbo za KD povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

V Dekanih so policisti ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 mg/l alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 9.30 uri je patrulja Postaje pomorske policije Koper s plovilom P-16 izven piranske Punte opazila manjše plovilo iz katerega je mahal mlajši moški. Policisti so ugotovili, da ima plovilo 22-letnega občana doma iz Izole okvaro izvenkrmnega motorja. Policisti so pokvarjeno plovilo z voditeljem čolna odvlekli do vhoda v kanal Fazan, kjer se je plovilo privezalo.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran