radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV Solkanu vlomili v tuje osebno vozilo
Včeraj, 24. septembra ob 12.47, je bila Policija obveščena o vlomu v osebni avtomobil znamke MG, hrvaških registrskih številk na javnem makadamskem parkirnem prostoru pri cestnem mostu preko reke Soče (za Goriška Brda) v Solkanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do omenjenega parkiranega vozila in z neznanim predmetom poškodoval oz. razbil steklo okna na prednjih desnih vratih vozila. Storilec je nato iz notranjosti vozila odvzel žensko torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg gotovine in bančnih kartic tudi računalniško tablico, Iphone slušalke in druge osebne dokumente). Po dejanju je nepridiprav kraj zapustil in odtujene predmete odnesel neznano kam. S tem nezakonitim početjem je bila oškodovanki, državljanki Belorusije, povzročena materialna škoda za okoli tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Neznanec se je v parkirni hiši znesel nad parkiranim tujim vozilom
Policisti PP Nova Gorica včeraj, 24. septembra v popoldanskih urah, obravnavali poškodovanje tujega osebnega avtomobila v Novi Gorici (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1). Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec med vikendom pristopil do garažne hiše ene od igralnic na Goriškem in s pomočjo neznanega predmeta poškodoval vetrobransko steklo osebnega avtomobila znamke VW Scirocco, italijanskih registrskih številk. Po dejanju je nepridiprav kraj zapustil in odšel neznano kam. S strani 41-letnega oškodovanca, državljana Italije, je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Obravnavana primera s področja prepovedanih drog na Goriškem
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 24. septembra v nočnem času, v Solkanu imeli v postopku dve osebi (27-letnega državljana Slovenije in 25–letnega državljana Italije) in jima zasegli posušene rastlinske delce zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge (konoplja). Zasežene zelene in rjave posušene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo policisti zoper navedenega mlajša moška uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V naselju Orehovlje zagorelo več zabojnikov za odpadke
Včeraj, 24. septembra okoli 4. ure zgodaj zjutraj, smo bili obveščeni o požaru pri pokopališču Orehovlje (občina Miren – Kostanjevica), kjer je zagorelo več zabojnikov za odpadke. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so na kraju goreli štirje večji PVC zabojniki za ločevanje odpadkov in dva manjša rjava smetnjaka za biološke odpadke na škodo komunalnega podjetja. Po prvih ocenah je nastala materialna škoda za približno 2.600 evrov. Policisti primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po 220. členu KZ-1).

Med delom na podstrešju objekta se je poškodoval občan
Včeraj, 24. septembra v dopoldanskem času, smo bili obveščeni, da se je pri delu na območju naselja Lokovec (Mestna občina Nova Gorica) pri delu na podstrešju stanovanjske hiše poškodoval občan. Slednji je med delom padel dobra dva metra v globino na hodnik objekta in se predvidoma huje poškodoval. O dogodku smo obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici). Policisti PP Nova Gorica so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah dogodka s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Med delom na pomožnem objektu se je poškodoval 52-letni občan
V soboto, 23. septembra v dopoldanskem času, so policiste obvestili o nesreči pri delu na območju naselja Bodrež (občina Kanal ob Soči), kjer se je poškodoval 52–letni moški. Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni moški prekrival strešno kritino na pomožnem objektu v lastni režiji. Med delom mu je spodrsnilo in posledično je padel z višine približno šestih metrov na zemljo ter se poškodoval. Kasneje so mu prvo pomoč nudili novogoriški reševalci in ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti PP Nova Gorica bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Šempetru pri Gorici iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 24. septembra ob 16.54, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v Šempetru pri Gorici ustavili in kontrolirali 55-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Severne Makedonije. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Prometni policisti so mu vozili zasegli, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti Lig - Vrhovlje lažje poškodovan tuj motorist
V soboto, 23. septembra ob 17.56, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti Lig – Vrhovlje in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (motorist in voznik osebnega avtomobila), ena oseba je bila telesno poškodovana. Ugotovljeno je bilo, da je voznik začetnik, državljan Italije, vozil motorno kolo znamke po lokalni cesti iz Liga proti naselju Vrhovlje. Med vožnjo na omenjeni relaciji, kjer vozišče poteka v ostrem levem nepreglednem ovinku v klancu navzdol, italijanski motorist ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. V ovinku je zapeljal na nasprotno smerno vozišče v času, ko mu je nasprotni smeri, pravilno po svoji strani, pripeljal voznik osebnega avtomobila znamke. Voznik motornega kolesa je v ovinku čelno trčil v prednji del osebnega avta in padel po vozišču ter se predvidoma lažje poškodoval. Kasneje so mu na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica, nato pa ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Povzročitelju (italijanskemu motoristu) je bila zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izrečena globa oz. denarna kazen.

Povoženje divjadi
Včeraj, 24. septembra ob 21.31, smo bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila v zaselku Podklanec pri vasi Soča (občina Bovec) povozila jelena. Po trku z vozilom je omenjena divjad s kraja pobegnila neznano kam. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Bovec odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran