radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

denarKriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica so v začetku septembra 2023 zaključili večmesečno kriminalistično preiskavo s področja korupcije. Predkazenski postopek so novogoriški kriminalisti začeli v letu 2022 na podlagi naznanila pristojnih državnih ustanov in se nanaša na sum nepravilnosti izpitne komisije za opravljanje preizkusa znanja za pridobitev temeljne kvalifikacije za voznike motornih vozil v cestnem prometu, ki jo potrebujejo vsi vozniki tovornih vozil in avtobusov na območju Evropske unije. Na podlagi ugotovitev v predkazenskem postopku smo zoper eno fizično osebo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Sprejemanje koristi za nezakonito posredovanje (po 263. členu KZ-1).

Preiskovanje korupcijskih kaznivih dejanj je ena temeljnih prioritet policijskega dela. Stalni izziv za policijo je učinkovitost pri identifikaciji vseh pojavnih oblik korupcijske kriminalitete tako v javnem kot zasebnem sektorju ter njeno preiskovanje. V primeru korupcijskih kaznivih dejanj so kazensko odgovorni tako dajalci, kot prejemniki podkupnin. Praviloma se korupcijska kazniva dejanja izvršujejo v zaprtih krogih oseb, ki nimajo interesa po razkritju teh dejanj pred organi pregona, zato pozivamo vse, da v primeru razpolaganja s tovrstnimi informacijami, to prijavijo policiji. Prijavo lahko občani podajo osebno na policijskih enotah kot tudi na interventni številki 113, anonimnem telefonu policije 080 1200 ali na elektronsko anonimno e-prijavo korupcije.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran