radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 505 klicev, 203 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 75 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 18 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v dve stanovanji, od koder je neznani storilec v enem primeru odtujil denar, v drugem pa cigarete. Lastnika je oškodoval za skupno okoli 700 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19. ure se je na cesti med Podpečjo in Igom zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu povzročitelja. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo v križišču odvzela prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se sta se lažje telesno poškodovala voznica in potnica v vozilu udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure se je v križišču Dunajske in Vilharjeve ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzela prednost vozniku mopeda. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno, da slednji vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, moped pa je neregistriran, zaradi česar so vozilo zasegli. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran