radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti so na številko 113 sprejeli 235 klicev, od tega je bilo 84 klicev takšnih, ki so potrebovali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujci
V zadnjih 24-tih urah so na območju policijske uprave Novo mesto obravnavali 158 tujcev, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije. Štiri so obravnavali metliški policisti (prijeti pri Želebeju), ostala pa so obravnavali na območju Posavja (Rigonce, Dobova, Sela pri Dobovi, Mihalovec, Jereslavec, Kapele, Loče, Grič. Zaloke). Postopki z njimi še niso zaključeni.

V noči iz ponedeljka na torek so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na avtocestnem počivališču Grič kontrolirali kombinirano vozilo hrvaških tablic. Vozilo, sicer last rent-a-car, je vozil 46-letni državljan Bosne in Hercegovine. Pri kontroli so policisti našteli osem potnikov iz Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje oziroma bivanje na območju Slovenije. Vozilo so zasegli, 46-letnika pa pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

Prometna varnost
Policisti so obravnavali štirinajst prometnih nesreč, od tega enajst z materialno škodo (od tega je bilo devet različnih trkov z divjadjo), eno z lahkimi in eno s hudimi telesnimi poškodbami.

Krški policisti so dopoldne pri kontroli zapore gradbišča v Krškem kaznovali tri voznike, ki niso spoštovali prometne signalizacije in so vozili mimo zapore po pločniku, da so se jim morali pešci umikati. Vsi trije so dobili plačilne naloge (predpisana globa 160 evrov).

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so popoldne na Obrežju kontrolirali 56-letnega voznika iz Hrvaške, pri tem pa ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli in ga privedli v postopek na okrajno sodišče.

Metliški policisti so zvečer ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,25 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Ugotovili so tudi, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli.

Brežiški policisti so zvečer v Gazicah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je 22-letni voznik električnega skiroja lažje poškodoval. Po prvih ugotovitvah je na makadamski cesti v rahlem ovinku zapeljal na razmočeno bankino in padel. Ker se policisti niso zadovoljili s tako preprosto razlago, so mu odredili še preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi več različnih kršitev cestnoprometnih predpisov so mu napisali plačilni nalog.

Nekaj pred polnočjo se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo belo modro vozilo policijske postaje Brežice na nujni vožnji. Po prvih ugotovitvah ogleda so brežiški policisti na nujni vožnji prevozili semaforizirano križišče pri rdeči luči iz smeri Trnja proti Šentlenartu, ko je iz smeri centra Brežice proti Bukošku pri zeleni luči pripeljal voznik osebnega avtomobila z dvema potnikoma. Prišlo je do trčenja v katerem so se poškodovali voznik in oba potnika osebnega avtomobila.

Prometni policisti novomeške policijske uprave, ki so opravljali ogled, so odredili preizkus alkoholiziranosti obema voznikoma – pri policistu je bil rezultat 0,0 mg/l alkohola v izdihanem zraku, pri vozniku osebnega avtomobila pa 0,65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odredili so mu strokovni pregled.

Brežiške policiste je predhodno operativno-komunikacijski center napotil na nujno interventno nalogo. Naknadno so iz brežiške bolnišnice sporočili, da ima eden od potnikov osebnega avtomobila hude telesne poškodbe. O dogodku so zato v skladu s predpisanim postopkom obvestili Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva ter dežurnega preiskovalnega sodnika in državnega tožilca.

Zoper voznika osebnega avtomobila bodo policisti uvedli postopek o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neupoštevanja modre luči na vozilu s prednostjo, o nesreči je bil obveščen Posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva, ki tudi obravnava dogodke take vrste, kot je nesreča in v katerih so udeležene pooblaščene uradne osebe.

Kriminaliteta
Brežiške policiste so nekaj pred osmo zvečer klicali v enega od trgovskih centrov, kje je varnostnica zadrževala štiri osebe zaradi suma, da so v trgovini kradli. Policisti so opravili razgovor s štirimi mlajšimi osebami, starimi med 15 in 20 let, ki so si pripravili vreče z artikli, da bi jih odnesli mimo blagajne, a jih je pri tem zalotila varnostnica. Policisti primer obravnavajo kot poskus storitve kaznivega dejanja, preiskava okoliščin dogodka pa še ni zaključena.

Neznanci so na Belokranjski cesti v Novem mestu izkoristili polurno odsotnost voznika tovornjaka in mu iz kabine popoldne ukradli mobilni telefon, tablični računalnik in nekaj denarja. Naredili so mu za vsaj tristo evrov škode.

Popoldne so klicali novomeške policiste iz trgovine v Žabji vasi, kjer je več oseb naložilo poln voziček izdelkov in jih odpeljali mimo blagajne brez plačila. Storilci so voziček uspeli pripeljati do parkiranega avta, nato pa so se zaradi aktivnosti zaposlenih in prihoda policistov razbežali. Voziček z izdelki so pripeljali nazaj v trgovino, osumljene pa bodo obiskali danes.

Javni red in mir
Brežiški policisti so zvečer pridržali 21-letnega domačina, ki je opit kršil javni red in mir in se kljub opozorilom ni pomiril. Z njim so se ukvarjali že popoldne, ko je klical na številko za nujne klice 113 in prijavil, da bo nekaj storil. Na območju, kjer naj bi se nahajal, ga je iskalo več policistov, iskali so ga tudi s pomočjo drona. Dve uri po klicu so ga našli v enem od gostinskih lokalov, živega in zdravega. Ob desetih so ga zalotili pri kršitvi javnega reda in miru, ko je razmetaval koše za smeti po brežiških ulicah. 21-letnika so vklenili in odpeljali v pridržanje.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran