radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniDanes, okrog 8.40, smo na PU Maribor prejeli klic moškega, ki se je nanašal na uporabo strelnega orožja na Ptuju, oz. v bližini Dražencev.

Nekaj minut pred 9. uro so bile na kraju prve policijske patrulje. Policisti Policijske postaje Ptuj so ob prihodu na kraj na balkonu stanovanjske hiše opazili moškega z orožjem v rokah. Večkrat so mu ukazali, da odloži orožje in zapusti hišo, česar ni upošteval. Na kraj je bilo nemudoma napotenih več policijskih patrulj različnih policijskih postaj.

Osumljenec je v nadaljevanju večkrat stopil na balkon hiše. Ob 9.48 je iz balkona sprožil več strelov in pri tem zadel mimo vozeče vozilo, v katerem sta bili dve osebi. Medtem je večkrat meril tudi proti policistom.

Na Policijski upravi Maribor smo delo patrulj na terenu in ostalih služb usklajevali z delom v operativnem štabu.

Na kraj so bili napoteni pripadniki Specialne enote policije, v intervencijo pa so se vključili tudi policijski pogajalci, ki so bili v stiku z osumljencem z namenom, da bi situacijo rešili mirno in varno.

Okrog 18.30 so pripadniki Specialne enote prijeli 56-letnika na balkonu stanovanjske hiše. Moški se je ob prijetju policistom močno upiral, zato so bila pri tem uporabljena prisilna sredstva. Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti (314. čl. KZ-1) in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja (299.čl. KZ-1) mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Motiv za navedeno dejanje ta trenutek še preiskujemo. Opravljen bo ogled kraja kaznivega dejanja, po odredbi pristojnega sodišča bo izvedena tudi hišna preiskava.

Anita Kovacic Celofiga
Predstavnica za odnose z javnostmi
PU Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran