radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 602 klica, 212 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 48 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 79 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno 16 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 32 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško treking kolo znamke Btwin, grafitno sive barve. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil kaminsko peč. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18. ure se je na Pokopališki ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno v krožišču odvzel prednost kolesarki na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je na Betettovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Vožnja pod vplivom alkohola
Minuli petek so policisti na počivališču na primorski avtocesti kontrolirali voznika tovornjaka, ki je imel kar 0.65 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Z rezultatom se ni strinjal, zato mu je bil odrejen še preizkus z etilometrom, ki je pa pokazal rezultat 0.66 mg/l. Ker je bil voznik tovornega vozila tujec, je bil odpeljan na okrajno sodišče, kjer mu je sodnik izrekel skupno globo v višini 1370 evrov in 18 kazenskih točk.

Vožnja pod vplivom alkohola je nevarna in neodgovorna. V zadnjih letih se delež prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani vozniki, ni bistveno spremenil in ostaja približno desetodstoten. Skrb vzbujajoče pa je, da okoli tretjina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nesrečo, vozi pod vplivom alkohola. Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki ga ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran