radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na Kobariškem udeleženo osebno vozilo
Danes, 27. septembra ob 7.03, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Starem selu, na glavni cesti Staro Selo – Robič (občina Kobarid), kjer je osebno vozilo zapeljalo z vozišča v obcestni jarek. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročila voznica avtomobila, ki pri tem ni utrpela telesnih poškodb. Na vozilu je nastala majhna poškodba. Na kraju so poleg policistov PP Bovec posredovali tudi gasilci PGD Kobarid, ki so z tehničnim posegom vozilo postavili na vozišče. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Bovec odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

V prometni nesreči II. kategorije na hitri cesti na Vogrskem udeležena tri vozila
Danes, 27. septembra ob 7.39, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na hitri cesti H4, pred izvozom Vogrsko (v smeri Ajdovščine) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (osebni avtomobil in kombi). Policisti PPP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi (povzročitelj) vozil po pospeševalnem pasu ob hitri cesti in se vključeval v promet na vozni pas omenjene hitre ceste v smeri naselja Selo. Pri vključevanju v promet na vozni pas omenjeni voznik ni pustil mimo voznika tovornega vozila (kombi), ki je v tem času vozil po voznem pasu hitre ceste H4. Voznik kombija je s prednjim desnim delom trčil v zadnji levi del osebnega avtomobila, katerega je odbilo naprej tako, da je s prednjim desnim delom trčil v zadnji levi tretjega udeleženega osebnega avtomobila (znamke Renault); voznica slednjega avtomobila se je ravno tako vključevala v promet na vozni pas hitre ceste. Po trčenju so vsa tri udeležena vozila obstala na voznem pasu hitre ceste, na vozilih je nastala materialna škoda. Voznica avtomobila je bila v prometni nezgodi lažje poškodovana, na kraju so ji prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica. Pomoč policistom in reševalcem so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa (avtocesta in hitra cesta, kršitev četrtega odstavka 30. člena ZPrCP) je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

prometna nesreca vogrsko

Prometna nesreča pred izvozom Vogrsko na hitri cesti H4 (Foto: PPP Nova Gorica)

V Idriji se je med vožnjo s kolesom poškodovala 66-letna ženska
Danes, 27. septembra ob 11.17, smo bili obveščeni o dogodku na območju Idrije, kjer je med vožnjo po travnati površini s kolesom padla in se lažje poškodovala 66-letna ženska (poškodba desne roke). Slednja ni vozila po javni cesti. Poškodovanko so kasneje zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici.

Vožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, 26. septembra ob 20.30, so prometni policisti imeli v postopku –letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil slednji pod vplivom alkohola (0.99 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran