radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

pozarPolicisti intervenirajo na Cankarjevi ulici v Mariboru, kjer je prišlo do požara v stanovanju.

Okrog 21. ure je bil požar obvladan, oz. pogašen. Ena oseba je bila odpeljana z reševalnim vozilom.

Stanovanje je močno poškodovano, kot kaže po prvih informacijah gre za večjo premoženjsko škodo. Policisti še preiskujejo okoliščine nastanka požara.

DOPOLNJENO: 28. 9. 2023 ob 13:20
Včeraj okrog 20.25 smo na PU Maribor prejeli klic o tem, da je moški ženski odvzel stanovanjske ključe ter se zaklenil v stanovanje. Nekaj minut za tem je v stanovanju zagorelo.

Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti. Ob prihodu policistov PP Maribor I na kraj, so gasilci vstopili v stanovanje zaradi suma, da se v njem nahaja oseba, ki zaradi požara potrebuje pomoč. Ob vstopu v stanovanje so opazili moškega, ki je stopil do odprtega okna ter pričel kričati in se nagibati ven, ter nakazovati, da bo skočil skozi okno. Policist PP Maribor I je takrat, skupaj z gasilci stopil do njega, policist pa ga je prijel in ga potegnil od okna ter mu tako preprečil skok skozi okno. Zaradi možnosti, da se bo poškodoval, so bila pri tem uporabljena prisilna sredstva, v nadaljevanju pa mu je bila nudena tudi medicinska pomoč. Po doslej znanih informacijah gre za tujega državljana, ki je bival na tem naslovu.

Na kraju je bilo 21 gasilcev iz GB Maribor in PGD Maribor - mesto, ki so požar pogasili. Po nestrokovni oceni policistov je v požaru nastala škoda v višini 50.000 eur.

Opravljen je bil ogled kraja požara, ki je pokazal, da je zagorelo na več različnih mestih po stanovanju. Trenutno nadaljujemo z zbiranjem obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran