radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV zadnjih 24 urah smo pomurski policisti med drugim obravnavali tri prometne nesreče, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirišču, povoženje divjadi in osem tujcev pri nedovoljenem prehodu notranje meje EU.

V vseh prometnih nesrečah je nastala zgolj materialna škoda, vendar je povzročitelj nesreče v Rakičanu zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji in pod vplivom alkohola utrpel še druge posledice - prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje. Da, voziti je potrebno na zadostni varnosti razdalji. In ne, alkohol ne sodi za volan.

Na področju kriminalitete smo obravnavali tatvino goriva v Dolnjem Lakošu in vloma v hišo v Vaneči in Beltincih. S preventivnim ravnanjem in zavarovanjem svoje lastnine lahko že sami precej zmanjšate priložnosti za tovrstna kazniva dejanja. Nekaj koristnih nasvetov in priporočil najdete tudi na spletni strani policije.

Javni red in mir je bil dvakrat kršen v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se ob intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.

V Sovjaku je pes poklal osem ovac, ki so bile v ograjenem prostoru. V Veržeju pa je pes skočil na mimoidočo občanko, vendar jo k sreči ni poškodoval. Lastnike psov pozivamo, da imajo pse na povodcih in zavarovane oziroma pod nadzorom tako, da niso nevarni za okolico.

V Vanči vasi in Lokavcih sta dve osebi kršili izrečen ukrep prepovedi približevanja, zato so policisti zoper njiju ustrezno ukrepali in tako zaščitili žrtvi nasilja v družini.

Ob polnoči so policisti na relaciji Pince - Lendava izsledili in prijeli osem tujcev, ki so na nezakonit način prečkali notranjo mejo EU, od tega tri državljane Indije, tri Šrilanke in dva Pakistana. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato bodo po končanem postopku odpeljani v azilni dom.

Policisti so v Murski Soboti našli tri moška kolesa znamke Rog, Nakamura in Fiji ter poskrbeli za njihovo hrambo. V primeru, da so vam bila kolesa teh znamk ukradena ali jih pogrešate, se lahko zglasite na policijski postaji Murska Sobota.

Danes bodo meritve hitrosti z radarjem pogostejše na območju policijske postaje Murska Sobota.

Policijska uprava
Murska Sobota

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran