radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 770 klicev, od tega 232 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 66 nanašalo na kriminaliteto, 63 na javni red in mir, ter 73 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 26 tatvin, 1 vlom in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
Na območju Kočevja je bilo vlomljeno v kočo, od koder so bili odtujeni pripomočki za peko. Materialna škoda znaša okoli 700 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj po 17. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Tržaški cesti na Brezovici v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je v križišču zavijal levo pri tem pa odvzel prednost motoristu, ki je vozi naravnost. Po trčenju je motorist padel, motor pa je zdrsel po vozišču in nato trčil v parkirano osebno vozilo. V nesreči se je motorist huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zoper povzročitelja bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so obravnavali še padec kolesarke na Viču in trčenje voznika električnega skiroja v avto na območju centra mesta Ljubljana. Oba sta se pri tem lažje poškodovala in bo zoper njiju uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran