radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 113 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 44:

  • sedem s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu, eden o tatvini in o poškodovanju tuje stvari;
  • 17 s področja prometne varnosti, od tega trije o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in šest o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil in dva mopeda;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju in trije o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega eden o nesreči pri delu in štirje o povoženi divjadi.

policija splosniTatvina:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 19.10 obveščeni o tatvini registrskih tablic iz parkiranega avtomobila. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 7.25 obveščeni o prometni nesreči na uvozu avtoceste na Hrušici. 57-letni voznik je vozil iz smeri Jesenic proti Kranjski Gori in pri zavijanju levo na avtocesto izsilil prednost voznici, ki je pravilno peljala iz smeri Kranjske Gore proti Jesenicam in z avtomobilom trčil v njen avtomobil. Voznica je bila lahko telesno poškodovana, voznik pa huje. Oba je zdravstveno osebje prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 13.20 obveščeni o prometni nesreči na območju Naklega. 44-letna voznica je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v pred seboj vozečega motorista. Motorist je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznico vodijo prekrškovni postopek.

Poziv vozniku in pričam
Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 18.15 obveščeni o prometni nesreči na Jesenicah, v kateri sta bila udeležena voznik avtomobila in kolesar. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je prometna nesreča zgodila okoli 8. ure na Cesti Toneta Tomšiča, v križišču za Ukovo, v neposredni bližini Osnovne šole Prežihovega Voranca. Voznik je v križišču zavijal levo proti Ukovi, kolesar pa je vozil naravnost proti osnovni šoli. Med njima je prišlo do trčenja. Ker so bile pri kolesarju naknadno ugotovljene lahke telesne poškodbe gre za prometno nesrečo, ki jo policija mora obravnavati. Udeleženca si na kraju nista izmenjala podatkov.

Ker z do sedaj izvedenimi ukrepi nismo izsledili neznanega voznika, starega med 40 in 50 let, srednje postave in visokega okoli 180 cm, ki je vozil osebni avtomobil, znamke Renault, tip Clio, bele barve, ga prosimo, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi ali pokliče na Policijsko postajo Jesenice, tel. št. 04/5821300 ali na št. 113. Prav tako prosimo morebitne priče, v kolikor karkoli vedo o tej prometni nesreči, da se oglasijo ali pokličejo na zgoraj navedene kontakte.

prometna nesreca jesenice

Situacijska fotografija križišča prometne nesreče (Vir: Google streetview)

Prometna nesreča z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 6.50 obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti v smeri predora Karavanke, med izvozoma Kranj vzhod in Kranj zahod. Po podatkih s katerimi razpolagamo je iz tovornega vozila, ki ga je vozil 23-letni voznik, na cesto padla kovinska lestev. Lestev so povozili trije vozniki in poškodovali avtomobile. Policisti za voznika in pravno osebo vodijo prekrškovni postopek.

Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 14.40 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 68-letna voznica zaradi nepravilnega premika z avtomobilom trčila v avtomobil drugega voznika. Vozila je pod vplivom alkohola (0,79 mg/l). Za njo policisti vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekrški:
Kranjski policisti so včeraj nekaj čez 13. uro obravnavali 59-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Vozil je pod vplivom alkohola (0,28 mg/l). Za vožnjo pod vplivom alkohola policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. za vožnjo brez izpita pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Radovljiški policisti so imeli včeraj okoli 14.40 v postopku mladoletnega voznika, ki je vozil skuter brez vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Moped so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti so imeli včeraj nekaj čez 15. uro v postopku mladoletnega voznika, ki je vozil moped brez vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Moped so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Divjad:
Divjad je bila v povožena na območju Gozd Martuljka, Železnikov, Brnika in Bleda.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran