radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 217 klicev.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 5 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 37 nezakonitih prehodov državne meje.

V Sežani so odkrili zapuščeno vozilo brez registrskih tablic. Izkazalo se je, da je beleženo kot ukradeno v Italiji. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Ob 10.20 so na Sočergi policisti ustavili osebni avtomobil Cupra formentor, italijanske registracije, ki ga je vozil 48-letni državljan Ukrajine. V vozilu so bili še trije državljani Sirije, ki so mejo prestopili nezakonito.

Ob 10.45 pa so v vasi Lokev ustavili osebni avtomobil Škoda octavia, ki ga je vozil 43-letni državljan Hrvaške. V vozilu sta bila dva državljana Turčije, ki sta mejo prestopila nezakonito. V obeh primerih postopki še potekajo, voznikoma sledi kazenska ovadba.

Ob 13.33 smo bili obveščeni o požaru v Bertokih. Gasilci so požar pogasili, policisti pa zatem opravili ogled kraja. Do požara je po prvih podatkih prišlo zaradi vžiga baterij, ki so se polnile na fotovoltaiko. Požar se je razširil na prikolico in neregistriran kombi, ob tem je prišlo tudi do eksplozije plinske jeklenke. Nihče ni bil poškodovan. Sledi poročilo na ODT.

Popoldan so v Luciji zasegli moped 17-letniku, in sicer zaradi suma, da je predelan. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.30 so pri Senožečah vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost 181 km/h. 40-letnemu vozniku je bil izdan plačilni nalog.

V Strunjanu so ob 1.40 ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,35 mg/l, hitri test za droge pa je bil pozitiven na canabis in kokain. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran