radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniTatvina kolesa
Danes, 29. septembra dopoldne, je bila Policija s strani oškodovanca obveščena o tatvini gorskega kolesa znamke Ideal, črne barve, vrednega okoli sto evrov na Tolminskem. Po sedaj zbranih podatkih je bilo omenjeno kolo odtujeno včeraj, 28. septembra okoli 15. ure na območju naselja Volče (občina Tolmin).

Poškodovanje vozila
Danes, 29. septembra okoli poldneva, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Novi Gorici (Prvomajska ulica). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim oz. v času med 26. in 29. septembrom 2023 poškodoval prednjo levo pnevmatiko na osebnem vozilu znamke Audi in oškodovancu povzročil za približno 250 evrov materialne škode. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1) podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V delovni nezgodi na Bovškem huje poškodovan 32-letni delavec
Danes, 29. septembra ob 7.26, smo bili obveščeni o nesreči pri delu na območju naselja Soča (občina Bovec), kjer potekajo dela pri rekonstrukciji oz. obnovi javne poti Soča – Log (Pod Bregom), kjer je utrpel hudo poškodbo 32–letni delavec ene od gospodarskih družb (poškodba glave). O delovni nezgodi je Policija poleg pravosodnih organov (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici) obvestila tudi delovno inšpekcijsko službo. Kasneje so reševalci poškodovanega delavca na kraju oskrbeli, po nudeni oskrbi pa so poškodovanca s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico Jesenice. Skladno z usmeritvami pristojnega Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici policisti PP Bovec primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja povzročitve nevarnosti pri gradbeni dejavnosti (po določilih 315. člena KZ-1).

V prometni nesreči I.kategorije v Šempetru pri Gorici udeleženi dve voznici avtomobilov
Danes, 29. septembra ob 9.03, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v krožnem križišču v Šempetru pri Gorici in v kateri sta bili udeleženi voznici dveh osebnih avtomobilov. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, 37-letni povzročiteljici prometne nezgode je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog (izsiljevanje prednosti, kršitev prvega odstavka 60. člena ZPrCP).

Na območju Trente padel in se poškodoval 40-letni kolesar
Včeraj, 28. septembra ob 15.28, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cestni relaciji Vršič – Trenta, kjer je padel in se poškodoval tuj kolesar. Ugotovljeno je bilo, da se je 40-letni kolesar, državljan Češke, peljal po regionalni cesti v dolino v smeri Trente. Med vožnjo je v nasprotni smeri pripeljal voznik avtomobila zaradi česar je češki kolesar močno zavrl in preko krmila kolesa padel po tleh in se poškodoval (sum poškodbe ključnice).

Tudi uporabnike v Sloveniji kličejo lažni bankirji in jim izpraznijo bančni račun – opozorilo Policije
Policija v zadnjem obdobju obravnava večje število goljufij, ki se začnejo z lažno e-pošto v imenu banke in telefonskim klicem lažnega bankirja, končajo pa z vdorom v elektronsko banko in praznim bančnim računom. V dobrem mesecu dni smo zaznali najmanj dvanajst tovrstnih primerov s skupno škodo okoli 1,4 milijona evrov, povzročeno slovenskim, predvsem pravnim osebam. Slovenske banke od svojih komitentov nikoli ne zahtevajo, da osebne podatke ali podatke o prijavi v e-banko vnašate po navodilu in povezavi, poslani v SMS ali e-sporočilu. Če ste med tistimi, ki so prejeli takšno sporočilo na elektronsko pošto, ne odprite povezave v sporočilu. Sporočilo takoj zbrišite.

nasveti

Več o preprečevanju tovrstnih goljufij in kako prepoznati značilnosti lažne elektronske pošte na spletni strani Policije:
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/119969-tudi-uporabnike-v-sloveniji-klicejo-lazni-bankirji-in-jim-nato-z-vdorom-v-e-banko-izpraznijo-bancni-racun-opozorilo

phishing e banke

Primer t. i. phishing e-sporočila s povezavo do lažne e-banke

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran