radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti na številki 113 so sprejeli 248 klicev, od tega je bilo 89 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujce
V zadnjih 24-tih urah so obravnavali 205 oseb, ki so na nedovoljen način prestopile notranjo mejo Republike Slovenije. Razen devetih (državljani Turčije in Irana), ki so jih prijeli metliški policisti v Rakovcu, so vse ostale obravnavali na območju Posavja.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so popoldne na območju Brežic ustavili 56-letnega taksista iz Hrvaške, ki je v avtu peljal štiri državljane Turčije, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranja meje. Taksista so oglobili, štiri tujce pa so v postopek prevzeli policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti, med Gričem in Drnovem, nekaj po deveti zvečer ustavili polno naložen osebni avtomobil francoskih tablic. Takoj po zaustavitvi je voznik pobegnil, v avtu pa pustil devet oseb (iz Iraka, Sirije in Palestine), ki niso izpolnjevali pogoje za vstop v Republiko Slovenijo. Voznika še iščejo, z ostalimi pa postopek še ni zaključen.

Kriminaliteta
Popoldne so novomeške policiste klicali v avto trgovino in servis na ljubljanski cesti. Tam so namreč ugotovili, da so neznani storilci ponoči prišli do parkiranega avta, razbili manjše steklo in tako vstopili v notranjost, avto programirali za nove ključe in namestili registrske tablice, ki so bile ukradene dva dni nazaj. Storilce je nekaj pregnalo, saj vozila niso uspeli odpeljati. Kljub temu so na avtu naredili za okoli petsto evrov škode.

Pijan povzročil prometno nesreči in odpeljal
Nekaj po pol deseti zvečer se je zgodila prometna nesreča na Klemenčičevi ulici, ko je zaradi nepravilnega premika z vozilom 22-letni vznik trčil v drug avto, ki ga je vozila 37-letna voznica. Po trku sta se še nekaj prepirala, nato pa je 22-letnik odpeljal. Policisti so ga nekaj minut zatem izsledili v Žabji vasi. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,69 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato so ga vklenili in odpeljali v pridržanje. Med drugim so mu zasegli še zavojček z neznano praškasto snovjo - sumijo, da gre za kokain. Snov so poslali v analizo.

Javni red in mir
Novomeški policisti so uvedli postopek o prekršku zoper 17-letnega voznika skuterja, ki je imel občutek, da se mu je pešec na mostu premalo hitro umaknil. Pri tem ga je rahlo oplazil po nogi, nato pa se ustavil in začel pešca zmerjati. Zaradi pozivanja k pretepu in nesramnega obnašanja so za mladoletnika napisali obdolžilni predlog.

Črnomaljski policisti so napisali plačilni nalog 35-letnici iz Lokev, ki je med čakanjem na obravnavo na sodišču pristopila 53-letne oškodovanke in jo klofutnila.

Novomeški policisti so zvečer intervenirali v Brezju zaradi moteče glasne glasbe. Ugotovili so, da je glasbo na zvočniku predvajala 15-letnica na predvečer rojstnega dne, zato so zanjo napisali obdolžilni predlog.

Sevniški policisti so nekaj po polnoči zaradi nedostojnega vedenja do policista napisali plačilni nalog 30-letniku, ker je med obravnavo prijave kršitve javnega reda in miru žalil policiste.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran