radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 228 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 94:

  • šest s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu, eden o tatvini in o poškodovanju tuje stvari;
  • 32 s področja prometne varnosti, od tega šest o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 11 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli tri avtomobile in pridržali enega voznika;
  • 30 s področja javnega reda in miru, od tega 15 o kršitvi na javnem kraju in trije o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • 13 o dogodkih, od tega eden o reševanju v gorah in dva o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili v petek okoli 9.10 obveščeni o vlomu v parkirani avtomobil. Neznani storilec je razbil vetrobransko steklo, poškodoval prednja vrata in vstopil v notranjost, kjer je poškodoval armaturno ploščo. Lastnico je oškodoval do 1.500 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tržiški policisti so bili v soboto okoli 9.40 obveščeni o vlomu v vrtno uto. Neznani storilec je čez noč nasilno vstopil v notranjost in si protipravno prilastil dve gorski kolesi. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili v petek okoli 8.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Naklega. 22-letni voznik je zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčil v avtomobil voznice, ki je vozila pred njim. Po podatkih s katerimi razpolagamo je bila voznica lahko telesno poškodovan. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Jeseniški policisti so bili v petek nekaj čez 10. uro obveščeni o prometni nesreči na Jesenicah med voznikom avtomobila in pešcem. Po do sedaj zbranih podatkih je 24-letni voznik izsilil prednost pešcu na prehodu za pešce in trčil vanj. Pešec je bil telesno poškodoval. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Voznik je avtomobil vozil brez opravljenega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Policisti zanj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa.

Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 14.40 obveščeni o prometni nesreči med Hotavljami in Škofjo Loko. 38-letni voznik je v nepreglednem levem ovinku zapeljal na nasprotno vozišče in z avtomobilom trčil v avtomobil voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Voznica je bila lahko telesno poškodovana in ji je prvo pomoč na kraju nudilo zdravstveno osebje. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili v petek okoli 14.50 obveščeni o prometni nesreči na območju med Mlako pri Kranju in Tenetišami. 50-letni voznik je zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčil v avtomobil voznice, ki je vozila pred njim. Voznik je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Jeseniški policisti so bili v petek okoli 16.15 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 47-letni motorist trčil v nasproti vozeči avtomobil drugega voznika. Motorist je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje. Vozil je pod vplivom alkohola (1,27 mg/l, kar je okoli 2,6 promila). Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in odredili pridržanje do 12 ur. Za vožnjo pod vplivom alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču. Za prometno nesrečo pa zanj policisti vodijo prekrškovni postopek.

Kranjskogorski policisti so bili v soboto okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči na cesti za Vršič. 55-letni motorist je med vožnjo z Vršiča proti Kranjski Gori v levem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno vozišče in z motorjem trčil v avtomobil voznika, ki je vozil proti Vršiču. Motorist je bil lahko telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti za motorista vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Blejski policisti so bili v petek okoli 11.20 obveščeni, da je 41-letni voznik parkiral svoje tovorno vozilo v strmem klancu. Ko ga je zapustil ni storil vsega, da se le ta ne bi mogel samostojno premakniti. Tako se je tovornjak zapeljal po klancu in trčil v stanovanjsko hišo. Policisti za 41-letnega vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekrški:
Radovljiški policisti so v nedeljo nekaj čez polnoč obravnavali 18-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez opravljenega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli.

Okoli 3.30 pa še 61-letnega voznika, ki je vozil avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Tudi njemu so policisti avtomobil zasegli. Oba bosta z obdolžilnim predlogom predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti so v soboto okoli 00.40 obravnavali 59-letno kolesarko, ki je vozila kolo pod vplivom alkohola (0,69 mg/l). Z rezultatom se ni strinjala, zato ji je bil odrejen preizkus z etilometrom, katerega pa ni želela opraviti. Na kraju se je tudi nedostojno vedla do policistov. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Preventiva:
Policisti bomo vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov vozil. Z različnimi oblikami policijskega dela želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Zaskrbljujoče je dejstvo, da kljub vsem nasvetom in trudom policije in drugih inštitucij, vozniki še vedno vozijo vozila pod vplivom alkohola, prepovedane droge, brez vozniških dovoljenj in posledično storijo še prometno nesrečo!

Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola.

Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj.

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Javni red in mir:
Radovljiški policisti so bili v soboto nekaj čez 22. uro obveščeni o 54-letnem moškem, ki se je v gostinskem lokalu nedostojno vedel do gostinskega osebja. Ob odhodu iz lokala je razbil tudi steklo na vhodnih vratih. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni in predkazenski postopek.

Vsiljivo beračenje:
Kranjski policisti so imeli v petek okoli 11.20 v postopku 52-letno državljanko Romunije, ki je pred enim izmed nakupovalnih centrov vsiljivo beračila. Nekaj pred 20. uro 73-letnega državljana Romunije, ki je vsiljivo beračil pred gostinskim lokalom. Vsiljivo je beračila tudi 52-letna ženska v soboto nekaj pred 18. uro pred eno izmed trgovin. Policisti v vseh treh primerih vodijo prekrškovni psotopek.

Gore:
Policisti so bili v soboto okoli 15. ure obveščeni o 28-letni alpinistki, ki je v gori Rigljica, občina Kranjska Gora med plezanjem v plezalni steni zdrsnila in padla okoli 20 m v globino ter se lahko telesno poškodovala. Bila je primerno opremljena. Na kraju so bili gorski reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna helikopterska ekipa za reševanje v gorah GRZS s policistom gorske policijske enote. S helikopterjem Slovenske vojske je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran