radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 481 klicev, od tega 160 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 24 nanašalo na kriminaliteto, 27 na javni red in mir, ter 74 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in 3 nesreče s hudimi telesnimi poškodbami. Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 6 nezakonitih prehodov državne meje.

Prijet vlomilec:
Policisti so bili danes okoli polnoči obveščeni o sprožitvi alarmne naprave na trgovini v Logatcu. Na kraju so ugotovili, da je bilo dejansko vlomljeno, kmalu so tem pa so v bližini prijeli osumljenca. Odvzeta mu je bila prostost in bo tekom naslednjih dni priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine (vloma).

Prometna varnost
Včeraj, okoli 19.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na gozdni cesti v Loškem potoku. Ugotovljeno je bilo, da je voznik štirikolesnika vozil po gozdni cesti, ko je ob desnem robu zapeljal na kamen in padel. V nesreči se je huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 20.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Logatcu. Ugotovljeno je bilo, da je motorist vozil v koloni vozil, ko so vozila pred njim začela zavirati. Motorist je poskušal preprečiti trčenje in zaviral, vendar je izgubil oblast nad vozilom in padel desno čez odbojno ograjo. Motor pa je sam peljal še nekaj metrov naprej in trčil v eno izmed vozil v koloni. V nesreči se je huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 16. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v Podskrajniku. Ugotovljeno je bilo, da je motorist vozil v smeri proti Cerknici, ko je nenadoma upočasnil in zapeljal levo, kjer je trčil v voznico osebnega vozila, ki je peljala v nasprotni smeri. V nesreči se je motorist huje poškodoval, vendar po do sedaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo. Voznica osebnega vozila se je lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 21.30 je na Štajerski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznik spregledal peško, ki je šla čez prehod in trčil v njo. V nesreči se je peška lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 17. uro je na cesti med Medvodami in Vodicami prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Voznica osebnega vozila je prehitevala kolesarja na premajhni oddaljenosti od njega, ter zato s stranskim ogledalom trčila vanj. Kolesar je padel in se lažje poškodoval. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran