radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 193 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, ropa, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Krški policisti zasegli prepovedano konopljo
Policisti PP Krško so zaradi suma posesti prepovedane droge pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih v okolici Krškega. Med preiskavo so našli nasad s 157 rastlinami konoplje in okoli tri kilograme posušenih rastlinskih delcev konoplje. Konopljo so zasegli in zoper 37-letnega osumljenca in 63-letno osumljenko na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in promete s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

zaseg droge krsko 1

zaseg droge krsko 2

(Foto: PP Krško)

Tatvina
Iz gospodarskega objekta v Dolenjih Laknicah (PP Trebnje) je nekdo odtujil motorno žago, kosilnico na nitko, puhalnik za listje in kolo z motorjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.000 evrov.

Nedovoljeni vstopi v Slovenijo
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Brežice, Obrežje, Župelevec, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 61 državljanov Afganistana, 24 državljanov Maroka, 20 državljanov Rusije, 14 državljanov Pakistana, pet državljanov Etiopije, štiri državljane Nepala, tri državljane Alžirije, tri državljane Iraka, tri državljane Bangladeša, dva državljana Sirije, po enega državljana Indije, Turčije, Toga, Konga in Libije in na območju PP Črnomelj (Preloka) pet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran