radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 29. 9. in 2. 10. posredovali v 278 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 784 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 50-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, vlomov, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreč pri delu, sprožitev signalno varnostnih naprav, požara, kurjenja v naravnem okolju in nedovoljenih prehodov državne meje.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
29. 9. okoli 19.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči med naseljema Kamni Potok in Štefan. Policisti PP Trebnje so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 62-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubil oblast nad vozilom in oplazil avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 21-letni voznik. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je 62-letni kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,85 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelj z 2,5 promili alkohola
Policisti PP Krško so v noči na 1. 10. ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je s počasno in nezanesljivo vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Voznik Audi A4 sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali. Med postopkom so ugotov8ili, da gre za 31-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,22 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, ga odpeljali v prostore za pridržanje in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
V noči na 1. 10. so sevniški policisti v Sevnici ustavili voznika kombija Peugeot boxer. Ugotovili so, da 48-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,48 miligramov alkohola. Na kombiju je imel nameščeni različni registrski tablici, ki pripadajo drugim vozilom. Peugeot boxer so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Huje poškodovan motorist
Policisti PP Dolenjske Toplice so bili 1. 10. nekaj pred 11. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznikov dveh osebnih vozil v Žužemberku. Opravili so ogled in ugotovili, da je 55-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in trčil v avtomobil voznice, ki je pripeljala iz nasprotne smeri. Motorista je po trčenju odbilo še v avtomobil voznika, ki je vozil pred njim. Huje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlomi in tatvine
V Križevski vasi na območju PP Metlika je 29. 9. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar.

V noči na 30. 9. je v Krškem nekdo vlomil v poslovne prostore in iz predala pulta odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Novem trgu v Novem mestu je v noči na 30. 9. neznanec vlomil v kombi in odtujil mobilni telefon, slušalke in denarnico z denarjem in dokumenti. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 1.500 evrov.

Z dvorišča objekta v kraju Vrhovo pri Mirni Peči je med 29. 9. in 30. 9. nekdo odtujil neregistrirano kolo z motorjem Automatic M3 modre barve.

Kršitelja pridržali
Novomeške policiste so v noči na 30. 9. poklicali na pomoč iz naselja Brezje, kjer naj bi pijan kršitelj razgrajal in družinske člane spodbujal k pretepu. 58-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

Prijeli sprovajalce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo
Policisti so med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi v noči na 30. 9. ustavili voznico kombija Opel vivaro, nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 44-letna državljanka Nemčije v vozilu prevaža tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo (13 državljanov Turčije, osem državljanov Iraka, štiri državljane Sirije in državljana Palestine).

V noči na 1. 10. so na avtocesti iz smeri Obrežja proti Brežicam ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault scenic hrvaških registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, zapustil avtocesto in v krožišču v Čatežu ob Savi izgubil oblast nad vozilom, trčil v brežino in peš pobegnil. Policisti so do prihoda reševalcev nudili pomoč dvema državljanoma Turčije, ki ju je voznik prevažal v prtljažniku in sta se v nesreči poškodovala. Na območju Čateških Toplic so izsledili in prijeli tudi pobeglega voznika, 24-letnega državljana Turčije.

V noči na 2. 10. so policisti v Trnju na območju Brežic opazili kombi hrvaških registrskih oznak. V kombiju se je nahajalo 12 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Voznik je še pred prihodom policistov s kraja pobegnil.

Osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 29. 9. in 2. 10. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Rakovec, Kapele, Loče, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem, Mokrice, Čatež ob Savi, Sela pri Dobovi, Brežice, Jereslavec, Mihalovec) izsledili in prijeli 230 državljanov Afganistana, 83 državljanov Maroka, 65 državljanov Pakistana, 38 državljanov Rusije, 23 državljanov Sirije, 22 državljanov Indije, 20 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Sierra Leone, osem državljanov Nepala, osem državljanov Mongolije, osem državljanov Šrilanke, osem državljanov Turčije, pet državljanov Irana, pet državljanov Konga, tri državljane Gvineje, tri državljane Alžirije, tri državljane Eritreje, dva državljana Egipta, dva državljana Gane in dva državljana Iraka in na območju PP Črnomelj šest državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Požar
29. 9. nekaj pred 13. uro smo bili obveščeni o požaru objekta v naselju Grabrovec na območju PP Metlika. Ogenj je zajel drvarnico ob stanovanjski hiši, ki je v celoti pogorela. Požar so gasilci omejili in pogasili, nastalo je za okoli 15.000 evrov premoženjske škode. Po prvih ugotovitvah kriminalistov, ki so opravili ogled, je do požara prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran