radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 172 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 459 klicev.

Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli 6 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 6 tatvin in 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 12 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 88 nezakonitih prehodov državne meje.

29. 9.
V Gradišču pri Materiji se je moški starejši ženski na domu predstavil kot delavec Telekoma. Vstopil je v hišo in z gospo obhodil prostore. V tem času ji je drugi ukradel gotovino in zlatnino.

V Divači je nekdo ukradel parkiran skuter znamke Piaggio Typhoon 50 2T, registrskih št. LJ75-KU, črne barve, s sivimi nalepkami Typhoon, vreden 1200 evrov.

Ob 13.40 smo bili obveščeni, da se je v predoru Markovec nekdo zaletel v odstavno nišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 59-letni voznik osebnega avtomobila (po njegovi izjavi) med vožnjo zaspal, zapeljal v desno in trčil v odstavno nišo. Ima veljaven ukrep začasen odvzem vozniškega dovoljenja, vozilo so mu zasegli, odrejen je bil strokovni pregled.

V Postojni so 16-letniku zasegli neregistriran moped, ki ga je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Kobjeglavi je nekdo iz parkiranega vozila z odprtim oknom ukradel žensko torbico z denarnico (gotovina, osebni dokumenti ...).

V Krvavem potoku so ukradli več kosov rabljene gostinske opreme, ki je bila zložena za lokalom. Škodo ocenjujejo na 15.000 evrov.

Ob 19.30 so z radarskim merilnikom pri Senožečah 32-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 192 km/h. Izdan mu je bil plačilni nalog.

30. 9.
Ob 4.05 so policisti v Lokvi ustavljali osebni avtomobil Kia, slovaških registracij, ki ni ustavil na znake policije, ampak je pospešil in odpeljal proti Italiji. Patrulja je zapeljala za vozilom in po približno 1 km vožnje naletela na prometno nesrečo, kjer je pobeglo vozilo v ostrem levem ovinku zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. V vozilu je bila skupina 11 državljanov Kitajske, voznik pa je zbežal. Trije potniki so se pri trčenju lažje poškodovani in so bili odpeljani v SB Izola. Zadeva se še preiskuje.

V Senožečah je nekdo na delovišču ukradel udarno kladivo z manjšega bagra. Škode je za 12.000 evrov.

Ob 14.25 so policisti v Podgorju ustavili osebni avtomobil nemške registracije, ki ga je vozil 20-letni državljan Romunije z urejenim statusom v Nemčiji. Prevažal je 5 državljanov Turčije, ki so prestopili mejo nezakonito.

Popoldan so v Kopru ustavili 17-letnika z mopedom, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so v Postojni zasegli osebni avtomobil 27-letnemu domačinu, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V vasi pri Postojni je 37-letnik pod vplivom alkohola grozil, zatem se je odpeljal. Zadeva se še preiskuje (kaznivo dejanje grožnje).

1. 10.
Ob 0.30 je 30-letnemu vozniku v Dekanih preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,72 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Dopoldan je v Portorožu zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zadel v robnik padel 70-letni voznik električnega kolesa, državljan Islandije. Izrečena mu je bila globa.

Ob 11.15 so pri Fernetičih ustavljali osebni avtomobila Audi Q7. Voznik ni ustavil, temveč je pospešeno peljal proti Italiji. Policisti so mu sledili (na podlagi dogovora o čezmejnem policijskem sodelovanju) proti Opčinam in obveščali italijanske varnostne organe. Vozilo je ustavilo, voznik pa pobegnil. Prevažal je 5 državljanov Sirije in 2 državljana Iraka. Postopki še potekajo.

Ob 15.45 je radar v Senožečah 49-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmeril hitrost 189 km/h. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 20. uri je na policijski postaji 65-letni državljan Avstrije prijavil prometno nesrečo s pobegom. Na cesti od Portoroža proti Strunjanu je voznik v strnjeni koloni trčil vanj od zadaj, zatem pa odpeljal naprej. Z zbiranjem obvestil so policisti izsledili 52-letnega povzročitelja v izolskem avtokampu. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,16 mg/l, voznik je strokovni pregled odklonil, sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru so ob 20.20 ustavili 26-letnega voznika skuterja. Opravljen hitri test na mamila je bil pozitiven na kokain, odrejen je bil strokovni pregled.

Na Šmarski cesti v Kopru so ob 21. uri ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.82 mg/l, poleg tega je storil več drugih prometnih prekrškov (prehitevaje čez polno, varnostni pas). Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.45 pa so ustavili še 33-letno voznico osebnega avtomobila, kateri je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.85 mg/l. Odrejeno ji je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran