radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNeznanec med vikendom na Bovškem poškodoval avtobus
Včeraj, 1. oktobra ob 18.52, so policisti obravnavali poškodovanje avtobusa na parkirišču na letališču v Bovcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času zadnjega vikenda razbil vetrobransko steklo na avtobusu in oškodovancu (gospodarski družbi) povzročil za približno 5.000 evrov materialne škode. O zadevi smo obvestili tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Okoliščine kaznivega dejanja (po 220. členu KZ-1) policija še preiskuje.

Na območju Solkana vlomili v osebno vozilo
Včeraj, 1. oktobra zvečer, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v osebni avtomobil pred gostinskim lokalom v Solkanu. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec tekom včerajšnjega dneva oz. do prijave kaznivega dejanja policiji vlomil v omenjeno vozilo z razbitjem stekla na zadnjih desnih vratih avtomobila. Zatem pa iz notranjosti vozila odtujil denarnico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg gotovine tudi bančne kartice in druge osebne dokumente). Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo.

Na območju Solkana zagorelo tovorno vozilo
Danes, 2. oktobra ob 9.36, smo bili obveščeni o požaru tovornega vozila v okolici Solkana (Skalniška cesta), kjer je zagorelo tovorno vozilo. 65-letni voznik tovornega vozila s pripeto prikolico (prevoz hlodovine) je med vožnjo po hribu navzgor opazil dim v kabini in se zaustavil na parkirišču v neposredni bližini gostinskega objekta ter začel z gašenjem pri motorju tovornega vozila. Po prvih ugotovitvah je bil vzrok požara najverjetneje tehnična okvara na vozilu. Voznik je požar sam uspel pogasiti, dokončno so požar pogasili gasilci JZ GRD Nova Gorica. Na vozilu je nastala materialna škoda.

Pri plezanju v steni Jerebice na Bovškem se je poškodoval plezalec
V soboto, 30. septembra ob 16.13, je bila Policija obveščena, da se je pri plezanju v steni Jerebice (Jerebica je gora v Julijskih Alpah na meji med Italijo in Slovenijo, visoka 2.126 metrov in leži v širši skupini Kanina) poškodoval 28-letni plezalec. Ugotovljeno je bilo, da sta omenjeni plezalec in 24–letna soplezalka plezala v južni steni Jerebice. Plezanje je potekalo brez težav do tretjega predzadnjega raztežaja, zatem pa je plezalec vstopil v zajedo, ki je bila mokra. Na mokri skali mu je oprijem roke zdrsnil in je posledično padel približno sedem metrov v globino. Sila varovalne vrni je izpulila prvo varovanje, tako da ga je zadržal klin naslednjega varovanja. Pri padcu si je poškodoval desno nogo (gleženj). Ko sta si v steni uredila varovanje, sta na pomoč poklicala reševalce. Gorski reševalci GRS Bovec so preko noči na klasičen način izvedli izjemno zahtevno reševanje obeh plezalcev in ju dvignili na dostopno mesto. Naslednjega dne oz. včeraj, 1. oktobra zjutraj, pa je na kraj ponovno poletel vojaških helikopter z dežurno ekipo GRS z Brnika in ju z območja Jerebice rešili ter prepeljali v splošno bolnišnico Jesenice. Policisti gorske policijske enote so tujo krivdo izključili.

Na plezališču Lutne skale na Cerkljanskem se je poškodoval 25-letni plezalec
Včeraj, 1. oktobra ob 17.11, so policiste obvestili , da se je na plezališču v Lutnih skalah pri vasi Police (nahaja se v Kozarški grapi, v neposredni bližini lokalne ceste Reka - Bukovo) pri padcu poškodoval 25-letni plezalec. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je omenjeni ponesrečeni plezalec skupaj s soplezalcem (star 26 let), ki je varoval plezanje in podajal vrv. Na višini približno osmih metrov nad tlemi je 25-letni plezalec vpenjal vrv v varovanje, zatem pa mu je popustil oprijem in padel v globino dobrih nekaj metrov na zemljnata tla ter obvisel na vrvi, ko ga je zadržal soplezalec, ki ga je varoval. Kasneje so na kraju posredovali tudi reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS Brnik, ki so ponesrečenca oskrbeli in s helikopterjem Slovenske vojske odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči na Goriškem poškodovana kolesarka
Danes, 2. oktobra ob 8.07, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije zaradi neupoštevanja pravil prednosti v Solkanu (Prvomajska ulica), kjer je prišlo do trčenja med osebnim avtomobilom in starejšo kolesarko. Poleg policistov PP Nova Gorica so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica na kraj. Predvidoma lažje poškodovano kolesarko so reševalci prepeljali na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Zoper povzročitelja prometne nesreče je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi in bo glede na vsa ugotovljena dejstva zoper njega podan ustrezen ukrep.

V prometni nesreči II. kategorije na vršiški cesti se je poškodovala 63-letna motoristka iz Nemčije
Včeraj, 1. oktobra ob 12.17, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na cesti Trenta – Vršič in v kateri je bila udeležena voznica motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je 63–letna motoristka, državljanka Nemčije, vozila iz Vršiča proti Trenti. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v 31. serpentini zaradi vožnje preblizu desnem robu zadela v zaščitno ograjo in po nekaj metrih zapeljala pod vozišče. V prometni nesreči je bila voznica predvidoma lažje poškodovana in so jo kasneje oskrbeli reševalci ZD Tolmin. Pomoč policistom PP Bovec in reševalcem na kraju so nudili gasilci PGD Bovec.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran