radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 741 klicev, od tega 244 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 107 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 20 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 3 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V Domžalah je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder sta bili odtujeni električni kolesi znamke Marin. Materialna škoda znaša okoli 6000 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 19. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v Zagradcu pri Grosupljem v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila prehitevala traktor in trčila v nasproti vozeče tovorno vozilo. V nesreči se je voznica osebnega vozila lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Grosuplju v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču zavijal levo in pri tem izsilil prednost kolesarju, ki je vozil naravnost. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 17. uri je prišlo na Tržaški cesti na Brezovici do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču zavijal in izsilil prednost motorist. V nesreči se je motorist lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 16. uri je prišlo na Letališki cesti v Ljubljani do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zapeljal v krožišče in izsilil prednost drugemu vozniku. V nesreči sta se oba lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11.30 se je na parkirišču enega izmed podjetij v Perovem na območju Kamnika zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika pri vožnji vzvratno trčil v peško. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še padec kolesarja v Mostah. Kolesar je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in se pri tem lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran