radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 163 klicev.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 6 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 46 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 8.27 smo bili obveščeni, da je na gradbišču v Kopru v višine padel delavec in se huje poškodoval. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je med betoniranjem plošče s 4. nadstropja padel 49-letni državljan BiH. Huje poškodovanega so odpeljali v SB Izola. Na kraju je bil delovni inšpektor, okoliščine se še preiskujejo.

Na avtocesti so vozniku osebnega avtomobila, državljanu Italije, izmerili hitrost vožnje 166 km/h (omejitev 110 km/h). Izrečena mu je bila globa.

Ob 15.10 sta na cesti od Izole proti Kopru trčila motorist in kolesar. Policisti so na kraju ugotovili, da je 17-letnik z okolice Kopra vozil moped od Izole proti Kopru po kolesarski stezi Parenzana. Najprej je nepravilno prehiteval voznico električnega skiroja, nakar je čelno trčil v nasproti vozečega 33-letnega kolesarja z okolice Postojne. Po trčenju sta oba padla. Povzročitelj je bil lažje poškodovan, kolesar pa huje. Odpeljali so ga v SB Izola, nato pa s helikopterjem v UKC Ljubljana. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Popoldan so pri Starodu ustavili osebni avtomobil BMW5, nemške registracije, ki ga je vozil 35-letni državljan Romunije. V vozilu je bilo še 5 državljanov Turčije, ki so mejo prestopili nezakonito. Postopki še potekajo.

Zvečer so pri Razdrtem ustavili tovorno vozilo Mercedez Benz, nemške registracije, ki gaje vozil 30-letni državljan Češke. Voznik je sprva pokazal ponarejen potni list in vozniško dovoljenje. Prevažal je 17 nezakonitih migrantov, in sicer 16 državljanov Turčije in 1 državljana Azerbajdžana. Postopki še potekajo.

Ob 22.15 je v Luciji odrejen preizkus alkoholiziranosti 39-letnemu vozniku pokazal rezultat 0,88 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 5. uri je 45-letni voznik v Izoli trčil v prometni znak. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0.82 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo ponoči vlomil v frizerski salon in ukradel gotovino.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran