radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti Policijske postaje Postojna so pri zbiranju obvestil v zvezi s preiskavo kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in prometa s prepovedanimi drogami (po I. odstavku 186. člena KZ-1), katerega storitve je osumljen moški iz Pivke (zanj je bil po zaslišanju odrejen pripor) ugotovili, da izhajajo tudi utemeljeni razlogi za sum, da mati in sin iz vasi v okolici Pivke izvršujeta enako kaznivo dejanje. Sum je bil, da v posebej prirejenem prostoru neupravičeno gojita večje število rastlin prepovedane droge konoplja, z namenom nadaljnje prodaje.

Na podlagi obrazložene pobude je Okrožno sodišče v Kopru izdalo odredbo za hišno preiskavo na stanovanjskem objektu in drugih objektih. 2. 10. 2023 so policisti Policijske postaje Postojna, v sodelovanju s policistom vodnikom službenega psa ter kriminalističnimi tehniki SKP PU Koper, opravili hišno preiskavo objektov.

Za balami sena so odkrili dva prirejena in opremljena prostora za gojenje prepovedane droge konoplja. V prostoru je bilo več kot 200 sadilnih vreč, v katerih so rastle rastline. Pri preiskavi je bilo skupno najdenih in zaseženih približno 7 kg posušene rastline, poleg tega so bili zaseženi tudi pripomočki, namenjeni za gojenje prepovedane droge konoplja.

zaseg droge pivka 1

zaseg droge pivka 2

O zaseženih predmetih in o ugotovitvah je bilo po koncu preiskave seznanjeno okrožno državno tožilstvo v Kopru, na katerega bo Policijska postaja Postojna po končanih vseh aktivnostih podala kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in prometa s prepovedanimi drogami (po I. odstavku 186. člena KZ-1).


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran