radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Cerkljanskem udeležen neznani voznik motornega kolesa in osebno vozilo
Včeraj, 3. oktobra, so policiste PP Idrija obvestili o prometni nesreči I. kategorije na območju med naseljem Reka in Idrijo. Idrijski policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nezgode med drugim ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila včeraj okoli 11. ure vozil po glavni cesti iz Stopnika proti naselju Straža na Cerkljanskem. Med vožnjo na omenjeni relaciji je na ravnini omenjeni voznik začel prehitevali pred seboj vozeče motorno kolo, italijanskih registrskih številk in zapeljal na levo smerno vozišče. Neznani voznik motornega kolesa (na njem je bil tudi sopotnik) je začel prehitevati v trenutku, ko ga je voznik avtomobila že prehiteval; motorist je pri manevru prehitevanja z levim delom motornega kolesa z levim delom motornega kolesa trčil v desni del avtomobila. Neznani motorist po trku ni padel po tleh oz. se je po nezgodi ustavil ob robu vozišča, vendar v nadaljevanju ni nudil drugemu udeležencu ustrezne podatke oz. o tem obvestil policijo. Ko bo neznani voznik motornega kolesa izsleden, bo zoper njega uveden prekrškovni postopek (kršitev prvega odstavka 52. člena ZPrCP).

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem
Včeraj, 3. oktobra zjutraj, so policisti PP Nova Gorica na območju Šempetra pri Gorici 30–letnemu moškemu v postopku zasegli alu folijo z belim prahom, saj je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo. Policisti so omenjeno snov poslali v nadaljnjo analizo in če rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper omenjeno osebo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Na Tolminskem padla in se poškodovala občanka
Včeraj, 3. oktobra 2023 ob 18.16, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena, da se je na območju naselja Volčanski Ruti na Tolminskem pri padcu pred stanovanjskim objektom poškodovala občanka. Na kraju so posredovali tudi reševalci GRS Tolmin, ki so nudili pomoč reševalcem NMP ZD Tolmin pri oskrbi in prenosu osebe v reševalno vozilo. Kasneje so poškodovano osebo prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in jo z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Tolmin so glede na dosedanje ugotovitve tujo krivdo izključili.

Povoženje divjadi
Danes, 4. oktobra ob 5.19, smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Kobaridu, kjer je voznik kombija povozil divjad (košuto). Po trku z omenjenim vozilom je divjad na kraju poginila, na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti PP Tolmin danes, 4. oktobra v nočnem času, obravnavali povoženje divjadi tudi pri Dolenji Trebuši (občina Tolmin). Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz Dolenje Trebuše proti Idriji, ko mu je na vozišče nenadoma skočila srna in jo povozil. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Tolmin odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku (skladno s 4. odstavkom 111. člena ZPrCP).

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran