radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 676 klicev, od tega 208 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 50 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 77 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 24 tatvin, 2 vloma, goljufijo in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 6 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Centru je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 200 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bila odtujen skiro. Materialna škoda znaša okoli 1100 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 12. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Masarykovi ulici v Ljubljani v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar zapeljal čez obe smerni vozišči in zapeljal pred voznika osebnega vozila, ki je trčil vanj. V nesreči se je kolesar lažje poškodoval. Zoper kolesarja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 smo bili obveščeni o dogodku na Kajuhovi poti v Kamniku, v katerem sta bila lažje poškodovana otroka. Po do sedaj zbranih obvestilih sta otroka nepravilno prečkala vozišče izven prehoda za pešce, vanju pa je trčil voznik mopeda. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik mopeda vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu moped zasegli, zoper njega pa vodijo postopek o prekršku.

Včeraj, okoli 10. ure se je na cesti v Žejah pri Komendi zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba vozišča zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Lepo pozdravljeni.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran