radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNa številki policije 113 so od zadnjega poročanja sprejeli 251 klicev, od tega je bilo 90 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujci
Policisti so obravnavali 226 tujcev, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije oziroma so nezakonito prestopili notranjo mejo. Šest so jih črnomaljski policisti prijeli v Podklancu, tri pa v Drenovcu. Ostalo so obravnavali na območju Posavja. Postopku s tujci še niso zaključeni.

Pošpricali so ga s solzivcem
Krški policisti obravnavajo kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe. Okoli pol desete ure zvečer je operativno-komunikacijski center napotil policiste v kontrolo mostu čez Savo, kjer naj bi se dva mlajša moška s skuterjem peljala v nasprotni smeri. Nekaj minut zate so na številki 113 prejeli klic, da sta omenjena z dražečo snov pošpricala 26-letnika, ki sta ga srečala na Vidmu. 26-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v zdravstveni dom, kjer so ga oskrbeli. Za storilci še poizvedujejo.

Po strelu en lažje poškodovan
Črnomaljski policisti so skupaj s policisti iz Metlike in Dolenjskih Toplic intervenirali v Lokvah, kjer naj bi prišlo do streljanja, ena oseba pa naj bi bila poškodovana. Po prvih ugotovitvah ogleda, pri katerem so kriminalistični tehniki zavarovali nekaj sledov streljanja, naj bi prišlo do spora med vsaj dvema moškima. Okoliščine dogodka policisti še preverjajo, saj so si izjave prisotnih in vsebine klicev na številko 113 in 112 nasprotujoče. Iz kraja so z reševalnim vozilom odpeljali 38-letnika v novomeško bolnišnico, kjer so mu iz noge odstranili kroglo naboja. Njegove poškodbe so opredelili kot lahke. Preiskava je v teku.

Spor zaradi dedovanja
Trebanjski policisti so popoldne posredovali v okolici Trebnjega, kjer je prišlo do spora med bratom in sestro. Na kraju so ugotovili, da sta se sprla zaradi mamine oporoke. Brat je sestro lažje poškodoval in ji grozil, tako da ga obravnavajo zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj.

Vozil brez čelade
Prometni policisti obravnavajo prometno nesrečo 33-letnega voznika skuterja, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Nanj so naleteli vozniki na relaciji od Velike vasi proti Straži pri Raki, ko je ves okrvavljen hodil ob cesti in obvestili številko 112. Policisti so najprej mislili, da je bil pretepen, kasneje se je izkazalo, da je vozil kolo z motorjem, skuter. Skuter so našli skrit v gozdu, policisti pa ne izključujejo možnosti, da je prišlo do prometne nesreče z drugim vozilom, ki je nato odpeljalo naprej oziroma da 33-letnik ni bil sam na cesti. 33-letnik med vožnjo naj ne bi uporabljal čelade, zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, ki je pokazal 0,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Zaradi prekratke varnostne razdalje trčila tri vozila
Metliški policisti so dopoldne v Hrastu pri Jugorju obravnavali treh vozil, ki so po prvih ugotovitvah ogleda vozila na premajhni varnostni razdalji. Najprej je zaradi zaviranja pred njim vozečega tovornjaka začel zavirati 40-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil za njim. Zaradi prekratke varnostne razdalje je nato vanj, kljub zaviranju, trčila 41-letna voznica tovornega vozila, v njo pa 38-letni voznik tovornega vozila. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic je bil promet na tem delu ceste oviran uro in pol.

Spor zaradi načina vožnje
Zvečer, nekaj pred deveto, so novomeški policisti posredovali v Bršljinu, kjer sta se sprla 38-letnik in 22-letnik, ker slednjemu ni bilo všeč vožnja prvega. Beseda je dala besedo, nato sta se začela prerivati, pri čemer naj bi 38-letnik mlajšega udaril v glavo in brcnil v avto ter mu naredil udrtino na vratih. Primera še niso zaključili, saj se morata še oba izjasniti o vseh okoliščinah ter nastali škodi (in poškodbi).

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran