radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 89 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 40:

  • štirje s področja kriminalitete;
  • 13 s področja prometne varnosti, od tega štirje o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • 14 s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in o trije kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih.

policija splosniHujši prometni prekrški:
Škofjeloški policisti so imeli včeraj okoli 12.30 v postopku 73-letnega voznika, ki je vozil avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Blejski policisti so imeli danes nekaj čez polnoč v postopku 22-letnega voznika, ki so mu odredili hitri test na prepovedano drogo, ki je bil pozitiven. Odredili so mu strokovni pregled. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti ovadili 25-letnega moškega za več tatvin električnih koles
Radovljiški policisti so zaključili dalj trajajočo kriminalistično preiskavo tatvin več električnih koles, ki so bila ukradena v času letošnje letne turistične sezone, na območju Policijske postaje Radovljica in Bled. Za tatvino več električnih koles v več kampih je po zbranih obvestilih in dokazih utemeljeno osumljen 25-letni moški. Policisti so mu odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo 4. oktobra 2023, privedli k preiskovalni sodnici pristojnega okrožnega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

Policisti skrbijo za varnost ljudi in njihovega premoženja z različnimi oblikami policijskega dela. S policijskim delom v skupnosti izvajajo preventivne aktivnosti s katerimi želijo svetovati in opozoriti vsakega posameznika na samozaščitna ravnanja, ki bi vsekakor pripomogla k večji stopnji varnosti v lokalnem okolišu. Zavedati se je potrebno, da za varnost in preprečitev kaznivih dejanj lahko veliko naredite tudi sami. V kolikor postanete žrtev, je pomembno, da o tem takoj obvestite policijo. Pomembno je takojšnje obveščanje policije že ob sumu, da bi se lahko izvršilo kaznivo ravnanje. Bodite pozorni na dogajanje v vaši bližini, v vašem bivalnem okolju, itd... S pozornostjo drug do drugega, našega in sosedovega premoženja lahko zaznamo nenavadne okoliščine in jih s takojšnjo reakcijo lahko tudi preprečimo ali omilimo.

Zato, v kolikor ste žrtev ali priča morebitnih kaznivih ravnanj, o tem takoj obvestite najbližjo policijsko postajo ali pokličite št. 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil
Gorenjski policisti so 4. oktobra 2023 med 13. in 18. uro, na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem prometnih pravil voznikov. V nadzoru je sodelovalo več patrulj. Kontroliranih je bilo 35 voznikov. Pri 33 voznikih prisotnost alkohola ni bila ugotovljena. Eden voznik je imel 0,39 mg/l alkohola v izdihanem zraku, pri enem pa je bil hitri test pozitiven na prepovedano drogo in mu je bil v nadaljevanju odrejen strokovni pregled. Izstopajoče kršitve so bile nepravilna uporaba mobitela (7 kršitev), prekoračena hitrost (3 kršitve) in neuporaba varnostnega pasu (3 kršitve).

Policisti bomo s tovrstnimi oblikami policijskega dela nadaljevali, saj želimo, da bi vozniki izboljšali svoje zavedanje, da ni pametno kršiti prometna pravila, saj taka dejanja povečajo možnost prometne nesreče. Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran