radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa številki policije so sprejeli 305 klicev, od tega je bilo 97 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujci
Policisti so obravnavali 235 državljanov tujih držav, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo oziroma ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tri so prijeli črnomaljski policisti pri Miličih, ostale pa so prijeli v Posavju (Rigonce, Dečno selo, Mokrice, Dobova, Jesenice, Loče. Gregovce, Dobova, Loče, Kapele, Čatež, Jereslavec, Brežice). Postopki s tujci še niso zaključeni.

Prometne nesreče
Metliški policisti so zjutraj ob šestih na cesti od Metlike proti Novemu mestu obravnavali prometno nesrečo tovornega vozila, ki je prevažalo živino (40 bikov). Po prvih ugotovitvah je 41-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestno ograjo, nato pa izgubil oblast nad vozilom s priklopnikom, ki ga je začelo zanašati in se je prevrnilo na desni bok. V priklopniku je bilo 40 bikove, težkih od dvesto do dvesto petdeset kilogramov. Prisotnosti alkohola niso ugotovili, vozniku pa so napisali plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. V postopku so še ugotovili, da voznik ni imel predpisanega počitka, zato so uvedli postopek o prekršku še zoper delodajalca. Za živino (nekaj jih je poginili in bilo poškodovanih) so poskrbeli predstavniki uprave za varnost hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR).

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bil promet oviran vse do deset proč.

Prijeli storilce
Okoli pol druge popoldne so na Otočcu pogrešili električni skiro. Poklicali so policiste in se spomnili, da so pred tem blizu opazili dve osebi. Policisti so zavihali rokave in po dobrih dveh urah električni skiro znamke Emotion 18S našli pri 24-letnici na Prapreški poti. Skiro so ji zasegli, njo pa bodo kazensko ovadili.

Prijeli storilce in vrnili zelenjavo
Novomeški policisti so nekaj minut po sedmi uri zvečer v Srebrničah prijeli pet oseb, ki so se namenile kmetijski šoli odnesti 110 glav solate, 10 glav zelja in 60 kosov paprike (skupaj vredno okoli 350 evrov). Namero so jim preprečili policisti, ki so »pobrano« zelenjavo zasegli in jo vrnili lastnikom, da so poskrbeli za varno hrambo. Policisti pa so poskrbeli za pet osumljenk iz Brezja, Dobruške vasi in Željnega (območje Kočevja), starih med 15 in 56 let – vse bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine.

Vlom v hišo
V Zavratcu so policisti iz Sevnice opravili ogled kraja vloma v hišo. Storilci so v zadnjih dveh dneh izkoristili odsotnost lastnikov in vlomili v hišo. Pregledali so prostore, lastnik pa pogreša motorno žago Stihl 041 in svetilko. Ocenjujejo, da so mu povzročili za okoli pesto evrov škode.

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran