radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1418 klicev, 449 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 89 nanašalo na kriminaliteto, 139 na javni red in mir, ter 147 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 28 tatvin, 10 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 49 prometnih nesreč z materialno škodo, 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je umrla 66-letna kolesarka, o čemer smo vas obvestili včeraj. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 36 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 11 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V okolici Ribnice je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil kovček z orodjem, več kosov električnega orodja in agregat. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorski kolesi in polnilec akumulatorjev. Lastnika je oškodoval za okoli 1.300 evrov.

V Radomljah je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil gasilni aparat. Povzročil je za okoli 100 evrov škode.

Na Viču je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil električno gorsko kolo. Povzročil je za nekaj tisoč evrov škode.

Dopolnitev obvestila glede kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju Logatca
Osumljenec je bil po zbranih obvestilih priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 8. ure se je na Podpeški cesti v naselju Notranje Gorice zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, ki je zaradi vožnje preblizu robu ceste padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 16.30 se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri nepravilnem zavijanju levo odvzela prednost kolesarju na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Bleiweisovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost motoristu, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Voznik osebnega vozila je po nesreči, ne da bi nudil podatke odpeljal s kraja. Policisti so ga izsledili, mu zasegli vozilo in odredili strokovni pregled. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Včeraj, okoli 13. ure se je na cesti od Šmartnega pri Litiji proti Zgornji Jablanici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in traktorja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v priključek traktorja, ki je v križišču zavijal levo. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku osebnega vozila pokazal 0.95 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran