radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 217 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 87:

  • 11 s področja kriminalitete, od tega o treh tatvinah;
  • 27 s področja prometne varnosti, od tega o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in šetih o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila in pridržali enega voznika;
  • 29 s področja javnega reda in miru, od tega 15 o kršitvi na javnem kraju in pet o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
  • 12 o dogodkih, od tega dva o požaru, eden o nesreči pri delu in štirje o povoženi divjadi.

policija splosniDve tatvini:
Kranjski policisti so bili v petek nekaj čez 12. uro obveščeni o tatvini registrskih tablic iz parkiranega avtomobila na območju Naklega. Dejanje je neznani storilec izvršil v daljšem časovnem obdobju. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 11.30 obveščeni o tatvini mobilnega telefona. Po podatkih s katerimi razpolagamo je oškodovancu, med vožnjo z avtobusom, na relaciji Kranj-Radovljica, neznani storilec s stranskega žepa nahrbtnika ukradel mobilni telefon. S tem dejanjem ga je oškodoval do 200 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost:
Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Škofjeloški policisti so v soboto okoli 12.40 obravnavali prometno nesrečo 24-letnega kolesarja, ki je med vožnjo po klancu navzdol, v desnem nepreglednem ovinku, zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekrški:
Kranjski policisti so imeli v petek okoli 7.30 v postopku 36-letnega voznika, ki je vozil avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gorenjski prometniki so v petek okoli 9.20 obravnavali 29-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez opravljenega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Prav tako avtomobil ni bil registriran. Za neregistriran avtomobil policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek. Zaradi vožnje brez vozniškega izpita bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti so danes nekaj čez 1. uro obravnavali 25-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,78 mg/l). Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in odredili pridržanje do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so bili v soboto okoli 19.30 obveščeni o 39-letni ženski, ki se je nedostojno vedla do druge ženske. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehala, zato so ji odredili pridržanje do 12 ur. Za njo vodijo prekrškovni postopek.

Vsiljivo beračenje:
Kranjski policisti so imeli v soboto okoli 16.40 v postopku 25-letno žensko, ki je pred eno izmed trgovin vsiljivo beračila. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Dva požara:
Jeseniški policisti so bili v soboto nekaj čez 12. uro obveščeni o požaru v industrijskem objektu. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša do več deset tisoč evrov. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah požara. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjskogorski policisti so bili danes nekaj čez 1. uro obveščeni o požaru v stanovanju večstanovanjskega objekta. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do napake na napravi, ki je bila priklopljena v električno vtičnico. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša do 20 tisoč evrov. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah požara. O ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nesreča pri delu:
Škofjeloški policisti so bili v soboto okoli 8.40 obveščeni o nesreči pri delu v gozdu. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 31-letni moški podiral drevo, ki je med padanjem spremenilo smeri in ga je deblo zadelo v telo. Bil je lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Uporabljal je zaščitna sredstva. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran