radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 471 klicev, 152 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 31 nanašalo na kriminaliteto, 37 na javni red in mir, ter 50 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 4 tatvine, 7 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v prikolico - kiosk, iz katere je neznani storilec odtujil prenosno mobilno blagajno. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Rop
Policisti so bili včeraj obveščeni tudi o ropu v Trnovskem pristanu na območju Viča, ki je bil izvršen okoli 22. ure. Do oškodovanca, ki je sedel na klopci, je pristopil osumljenec in mu je zagrozil z ostrim predmetom. Odtujil mu je električni skiro ni pobegnil s kraja. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Opis storilca:

  • moški star okoli 30 let, visok okoli 190 cm, močnejše postave, bledega obraza, temnih kratkih las, govoril je slovensko.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Požar
Včeraj popoldan so bili policisti obveščeni o požaru v kuhinji enega izmed stanovanj na Celovški cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo zaradi pregretja olja, požar pa se je razširil na kuhinjske elemente. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem zaradi suma kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19. ure se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo ker kolesar, ki je po kolesarski stezi pripeljal do križišča z Dunajsko cesto, ni upošteval znaka rdeče luči in je odvzel prednost voznici osebnega vozila, ki je trčila vanj. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13.30 se je na Litijski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznica e-skiroja. Do prometne nesreče je prišlo ker je voznica e-skiroja zaradi nepravilne stani vožnje trčila v vozilo. Pri tem se je voznica e-skiroja lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran