radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 86 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 40:

  • trije s področja kriminalitete, od tega eden o tatvini;
  • 13 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • osem s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju;
  • osem o dogodkih, od tega eden o nesreči z motornim padalom in trije o povoženi divjadi.

policija splosniHujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so danes nekaj čez 5. uro ustavili 34-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, saj za podaljšanje le tega pri upravnem organu, ni predložil veljavnega zdravniškega spričevala. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Nesreča z motornim padalom
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 18.30 obveščeni o nesreči jadralnega pilota z motornim jadralnim padalom. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 37-letni jadralni pilot z motornim jadralnim padalom pristajal na enem izmed travnikom v naselju Grad, občina Cerklje na Gorenjskem. Med pristajanjem mu je veter zaprl padalo in je z višine okoli treh metrov padel na travnik. Pri padcu se je telesno poškodoval. Na kraju mu je prvo pomoč nudil očividec nesreče, nato pa zdravstveno osebje, k ga je z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila o dogodku ter obvestili preiskovalca letalskih nesreč. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Osredotočimo se na cesto
V tem tednu poteka preventivna akcija Osredotoči se na cesto. Gorenjski policisti bomo v sodelovanju z redarji in drugimi deležniki, pozorni na vse kršitve cestno prometnih predpisov s fokusom na nepravilno uporabo mobitela, slušalk, poslušanja "preglasnega" radia in ostalih motečih dejavnikov, ki voznika odvračajo od pozornosti na varno udeležbo v prometu. Želimo, da ste v prometu odgovorni in varni.

Objava na facebook-u PU Kranj: https://fb.watch/nzq1vEnbOr/

Več preventivnih nasvetov na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120013-v-ponedeljek-se-zacenja-poostren-nadzor-osredotoci-se-na-cesto

Gorenjski policisti so v petek izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov
Policisti so v petek, 6. oktobra 2023, med 17. in 24. uro poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Kontrolirali so 174 voznikov in odredili 172 preizkusov alkoholiziranosti. Sedem voznikov je vozilo pod vplivom alkohola, od tega so imeli štirje vozniki do 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku, trije pa nad 0,52 mg/l (od tega sta bila dva kolesarja). Dva voznika sta odklonila strokovni pregled, ko sta bila predhodno pozitivna na hitri test, ki je zaznal prisotnost prepovedane droge. Obravnavali so še 34 ostali kršitev prometnih pravil.

Gorenjski policisti so v letošnjem letu obravnavali 1.452 (1.393) prometnih nesreč. V nesrečah je umrlo 11 (14) oseb, hudo telesno poškodovanih je bilo 64 (83), lahko pa 386 (369). Voznikov, ki so povzročili prometno nesrečo in bili pod vplivom alkohola je bilo 128 (107). Policisti so ugotovili 3.944 (2.903) kršitev prometnih pravil. Največ prometnih nesreče so obravnavali ob četrtkih in petkih, v časovnem obdobju med 9. in 18. uro.

Policisti bomo vsakodnevno nadzirali spoštovanje prometnih pravil vseh udeležencev v cestnem prometu. Želimo si, da bi bilo prometnih nesreč vedno manj. Bodite varni, bodite odgovorni.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran