radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 167 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 365 klicev.

Obravnavali so 35 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 12 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 13 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 62 nezakonitih prehodov državne meje.

6. 10.
Okoli 15. ure sta se v Kopru zaradi dogodka v prometu sprla in stepla 50-letni voznik osebnega vozila iz Kopra in neznani moški, ki je vozil moped. V sporu je 50-letni moški utrpel lahke telesne poškodbe in je bil oskrbljen v SB Izola.

Ob 15.56 so policisti in gasilci posredovali v Popetrah, kjer je 41- letnik kuril odpadno vejevje in listje, med tem pa mu je ogenj ušel izpod nadzora. Za 41-letnika bodo policisti podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 16.50 so policisti na plaži v Žusterni obravnavali tatvino nahrbtnika, last 23-letnika iz okolice Kopra. Oškodovanec je med postopkom s policisti pri mimoidoči osebi opazil svoj nahrbtnik. Osebo so policisti prijeli in ugotovili, da gre za 22-letnega državljana Romunije. Osumljencu je bil nahrbtnik zasežen in nato vrnjen oškodovancu. Zoper 22-letnega državljana Romunije sledi kazenska ovadba.

Ob 18.30 so policisti v Pobegih ustavili 56-letnega voznika osebnega vozila iz okolice Kopra, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,86 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.21 so policisti in gasilci zaradi nedovoljenega kurjenja v naravi posredovali na območju Sečovelj. Za 43-letnika, ki je kuril, bodo policisti podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

7. 10.
Ob 1.37 so policisti v Hruševju na praznovanju rojstnega dne dveh 18-letnikov obravnavali kaznivo dejanje Grožnje in dve kaznivi dejanji Lahke telesne poškodbe, do katerih je prišlo, ko so se praznovanja udeležili nepovabljeni gostje. V sporu so bili udeleženi 20-letnik iz Ajdovščine, 23-letnik iz Ajdovščine ter 20-letnik, 22-letnik in 21-letnik iz Postojne. Policistom sta 20-letnik in 22-letnik iz Postojne naznanila kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe, 21-letnik iz Postojne pa kaznivo dejanje Grožnje. Policisti so na kraju opravili ogled in zavarovali nož, zoper osumljene sledi kazenska ovadba.

Ob 14.58 so policisti v Kopru 39-letnemu vozniku iz Pobegov zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli osebno vozilo. Pri postopku je bilo s hitrim testom ugotovljeno, da vozi tudi pod vplivom kokaina in opiatov. Strokovni pregled je odklonil, zanj bo podan obdolžilni predlog.

Ob 15.12 so policisti pri odcepu za Elerje obravnavali prometno nesrečo. 55-letni voznik mopeda, državljan Italije, je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 30-letna voznica iz Pirana. 55-letni voznik mopeda je v nesreči utrpel lažje telesne poškodbe in je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan v SB Izola. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Ob 19.26 so policisti v Štanjelu obravnavali vlom v vozilo. Iz notranjosti vozila je odtujil torbico z dvema potnima listoma, na škodo 60-letnika in 54-letnice, oba državljana Avstrije. Sledi kazenska ovadba.

Ob 22.07 so se v Spodnjih Škofijah sprli 25-letnik iz Izole ter 67-letni in 23-letni domačin. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti vsem trem izdali plačilne naloge.

Ob 22.15 so policisti na avtocesti (na območju Golega vrha), kjer je hitrost vožnje omejena na 100 km/h, ustavili 20-letnega voznika začetnika, državljana Makedonije, s prebivališčem v Piranu, ki je vozil 181 km/h. Vozniku je bilo zaradi kršitve odvzeto vozniško dovoljenje, zanj bo podan obdolžilni predlog.

Ob 22.54 so policisti v Pobegih obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer sta se sprla 18-letni državljan Ukrajine in 49-letni državljan Makedonije. Pri postopku so policisti 18-letniku zasegli imitacijo avtomatske puške in bodo zanj izdali odločbo v hitrem postopku, medtem ko so 49-letniku izdali plačilni nalog.

8. 10.
Na parkirišču v Kopru je nekdo poškodoval več pnevmatik na osebnih avtomobilih. Policisti zbirajo obvestila.

Dopoldan so na avtocesti pri Senožečah 46-letni voznici osebnega avtomobila izmerili hitrost 188 km/h. Izdali so ji plačilni nalog.
Zatem so 55-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost vožnje 204 km/h in tudi njemu izdali plačilni nalog.
Popoldan so še vozniku osebnega avtomobila srbske registracije izmerili hitrost vožnje 205 km/h.

Ob 11. uri smo bili obveščeni, da sta pri Žusterni padla dva kolesarja. Peljala sta od Izole proti Kopru, ko je moški spregledal prometni znak in trčil vanj, nato je vanj trčila še ženska, ki je kolesarila za njim. Lažje poškodovana so odpeljali v SB Izola, obema so izdali plačilni nalog. Kolesarju zaradi vožnje preblizu desnemu robu in vožnje pod vplivom alkohola (0.34 mg/l), ženski pa zaradi prekratke varnostne razdalje.

Na počivališču Ravne je ob 19.30 zagorelo osebno vozilo. Požar so pogasili z gasilnimi aparati iz tovornih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo pri motorju. Poškodovan ni bil nihče.

Ob 19.35 smo bili obveščeni, da gori pri Hrvatinih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je domačin na njivi zakuril manjši ogenj. Seznanjen je bil z uredbo o odpadkih, zoper njega bo podan predlog drugemu prekrškovnemu organu.

V Luciji je nekdo ukradel otroški skiro.

Nekdo je v zadnjih treh mesecih ukradel neregistrirano priklopno vozilo znamke Krone, tip SDC 27, parkirano na počivališču pri Kozini.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran