radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 851 klicev občanov. 234 klicev je bilo interventnih, sedem nujnih.

65 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 24 s področja mejnih zadev in tujcev, 96 s področja prometne varnosti in 64 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Minuli vikend smo obravnavali 5 prometnih nesreč s hudimi poškodbami, 4 z lažjimi poškodbami in 39 prometnih nesreč z materialno škodo.

V petek, okoli 16. ure, smo prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali v Šentjurju, na Ljubljanski cesti. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je pripeljala iz smeri centra Šentjurja in je pri zavijanju v levo zaprla pot motoristu, ki je pravilno pripeljal z nasprotne smeri. Motorist se je v trčenju hudo poškodoval. zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bomo povzročiteljico kazensko ovadili.

V soboto, okoli šestih zjutraj, smo prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali v Lašah, na območju Podčetrtka. Povzročil jo je voznik neregistriranega štirikolesnika, homologiranega kot traktor, ki je vozil po travniku iz smeri Kačjega dola proti Podplatu in je v Lašah, s travnika zapeljal na lokalno cesto. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola je zapeljal na brežino ob cesti, kjer se je vozilo prevrnilo. V prometni nesreči sta se poškodovala sopotnika. Eden je bil lažje poškodovan, eden pa huje. Povzročitelja bomo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Zaradi vožnje z neregistriranim vozilom, vožnje pod vplivom alkohola in vožnje več oseb, kot se jih na vozilu sme voziti, sledi zoper njega še hitri postopek.

V soboto popoldne smo prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali tudi v Podvolovjeku, kjer je zaradi izogibanja srni, ki je skočila na vozišče, padel motorist, ki je vozil v smeri Črnivca.

Včeraj dopoldne je na izvozu z avtoceste na Ljubečni, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, motoristka trčila v odbojno ograjo, padla in se hudo poškodovala.

Na kolesarski stezi Mariborske ceste v Celju je včeraj popoldne, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padel in se huje poškodoval mladoletni kolesar.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali v 24. primerih.

Kriminaliteta
V petek dopoldne smo v Stranju obravnavali nesrečo pri delu. Občanu je pri delu na strehi, na domačem gospodarskem poslopju zdrsnilo in je padel okoli pet metrov globoko na travnata tla. Pri padcu se je hudo poškodoval, zato so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor. Tuja krivda je izključena.

Na pokopališču Muta – Vuzenica smo obravnavali vlom v svečomat. Storilec je ukradel par kovancev. Večjo škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem svečomata.

V noči iz petka na soboto je neznani storilec v Studencah vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel neregistrirano motorno kolo znamke KTM, letnik 2013.

V soboto, okoli dveh zjutraj, smo bili obveščeni, da je na Ulici Dušana Kvedra v Celju prišlo do dimniškega požara. Ogenj je uničil del ostrešja in poškodoval del fasade. Tuja krivda je izključena.

V soboto zjutraj smo na delovišču lokalne ceste Ivarčko jezero-Rimski vrelec, na območju Podgore, občina Ravne na Koroškem, obravnavali nesrečo pri delu, kjer se je huje poškodoval voznik delovnega stroja, ki je pri vožnji po klancu navzdol zapeljal z vozišča, pri čemer je delovni stroj trčil v drevo in se prevrnil. Hudo poškodovanega voznika delovnega stroja so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

V soboto smo na Cesti na Ostrožno obravnavali tatvino dveh kompletov udarnih kladiv, ki ju je storilec ukradel iz garaže.

V Hramšah je neznani storilec vlomil v leseno lopo in ukradel kosilnice, agregat in več drugega različnega orodja.

Na Dobrni je neznanec vlomil v osebno vozilo in ukradel žensko torbico v kateri je bila denarnica, mobitel in več drugih stvari.

Vlom v osebno vozilo smo v soboto obravnavali tudi na parkirišču pokopališča v Celju. V tem primeru je storilec ukradel torbo z dokumenti.

V Velenju smo sinoči obravnavali roparsko tatvino. Dva mlajša moška sta v bližini grada Šalek stopila k občanu in mu poskušala ukrasti torbico. Občanu se je uspelo ubraniti, storilca pa sta pobegnila s kraja.

Nezakonit prehod državne meje
Na železniški postaji v Rimskih Toplicah smo izsledili državljana Libije, ki je na nezakonit način vstopil v Slovenijo. Po izvedenih postopkih je zaprosil za mednarodno zaščito.

Miren in varen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran