radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniV prometni nesreči III. kategorije na Tolminskem huje poškodovan motorist
Danes, 9. oktobra ob 7.14, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na cesti med naseljem Postaja in Čepovanom (občina Tolmin) in v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa. Po sedaj zbranih podatkih je 42–letni motorist vozil iz Postaje proti naselju Čepovan in med vožnjo na omenjeni relaciji v desnem ovinku zardi neprilagojene hitrosti zapeljal na levo stran vozišča in čelno trčil v osebno vozilo, s katerim se je peljala 44–letna voznica. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so na kraju oskrbeli predvidoma huje poškodovanega motorista in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Prometni policisti bodo glede na vsa ugotovljene dejstva zoper povzročitelja prometne nesreče (motorista) podali ustrezen ukrep.

V prometni nezgodi na Ajdovskem poškodovan voznik motokultivatorja
Danes, 9. oktobra ob 11.14, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na območju Ajdovščine, kjer je občana po prvih ugotovitvah zaobšla trenutna slabost in z moto kultivatorjem nenadoma zapeljal v most ter se zaletel v most čez reko Hubelj. Pri tem je poškodovan in nezavesten obležal na tleh. Na kraju so poleg ajdovskih policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina. Po nudeni oskrbi na kraju so reševalci poškodovanega občana z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Pod Hlevišami na Idrijskem padel in se poškodoval voznik e-kolesa
Včeraj, 8. oktobra ob 12.21, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na izhodišču za Hleviško planino (občina Idrija), kjer je padel in se poškodoval 64-letni voznik električnega kolesa. Slednji je med vožnjo po klancu navzgor iz neznanega vzroka zapeljal preko roba poti in padel v globino približno 1,5 metra ter se lažje poškodoval. Na kraju so posredovali gasilci PGD Idrija in reševalci NMP ZD Idrija, ki so poškodovanca oskrbeli.

V prometni nesreči II. kategorije na Ajdovskem lažje poškodovan 58-letni motorist
V soboto, 7. oktobra ob 11.55, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na regionalni cesti Col – Ajdovščina, v odcepu za Budanje, kjer je prišlo do trčenja med osebnim vozilom in motoristom. Z ogledom kraja prometne nezgode in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 58–letni voznik motornega kolesa, ki je zaradi prepovedi prehitevanja trčil v osebno vozilo, ki je v križišču zavijalo levo. Motorist je bil v prometni nesreči predvidoma lažje telesno poškodovan in je bil kasneje z reševalnim vozilom NMP ZD Ajdovščina odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Kršitelju bo zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prepoved prehitevanja, kršitev določil 52. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

V Šempetru pri Gorici padel in se poškodoval voznik e-skiroja
Včeraj, 8. oktobra ob 21.48,. so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči III. kategorije pod mostom na kolesarski stezi v Šempetru pri Gorici, kjer je med vožnjo padel in se poškodoval 38–letni voznik e-skiroja. V prometni nezgodi je slednji utrpel hude telesne poškodbe. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je bil voznik električnega skiroja pod vplivom alkohola. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo zoper omenjenega voznika e-skiroja uvedli prekrškovni postopek.

V Goriških Brdih padel in se poškodoval mladoletni voznik motornega kolesa iz Italije
V soboto, 7. oktobra ob 19.20, so policisti PPP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo III. kategorije v Podsabotinu (občina Brda), kjer se je pri padcu huje poškodoval (sum zloma desne nadlahti) mladoletni voznik motornega kolesa, državljan Italije. Prav tako je bilo ugotovljeno, da navedeni mladoletnik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu je bilo motorno kolo znamke KTM zaseženo. Po nudeni oskrbi na kraju so reševalci poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v sosednjo Italijo. Zoper mladoletnega povzročitelja prometne nezgode bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vlomili v osebni vozili na Tolminskem....
Včeraj, 8. oktobra okoli poldneva, so policisti PP Tolmin obravnavali vlom v osebno vozilo v Tolminu (pri tamkajšnjem pokopališču). Po prvih podatkih je neznanec po vlomu v osebno vozilo znamke Opel iz notranjosti vozila ukradel manjši nahrbtnik (v njem je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov in bančnih kartic tudi mobilni telefon znamke Samsung). Po izvršenem kaznivim dejanjem se je za storilcem izgubila vsakršna sled. Kasneje je bil odtujen mobilni telefon najden v okolici Tolmina, prav tako je neznanec z eno od ukradenih bančnih kartic opravil dvig gotovine na enem od bankomatov, pri drugem poskusu pa je bil neuspešen. Okoliščine kaznivega dejanja tolminski policisti še preiskujejo.

... in v Goriških Brdih
V soboto, 7. oktobra ob 12.44, je bila Policija obveščena o vlomu v osebni avtomobil na območju naselje Vipolže (občina Brda). Neznanec je tega dne v dopoldanskih urah vlomil v omenjeno vozilo z razbitjem desnega prednjega stekla in iz notranjosti vozila odtujil torbico z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg osebnih dokumentov in bančnih kartic tudi gotovino). Tudi ta primer Policija še preiskuje.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih in drugih vozilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo (več preventivnih nasvetov na spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/432-vlomi-v-vozila ).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran