radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 643 klicev, 201 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 60 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 65 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 16 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Policisti so obravnavali še dva primera nasilništva, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 24 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 6 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno kolo znamke Scott. Lastnika je oškodoval za okoli 3.500 evrov.

V Trzinu je neznani storilec vlomil v klet in odtujil treking koloznamke Scott. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Požar
Danes ponoči smo bili obveščeni o požaru na vozilu v eni izmed garažnih hiš na območju centra Ljubljane, kjer je zagorelo električno vozilo, ki je bilo priključeno na polnilno postajo. Na kraju so posredovali gasilci, ki so manjši požar pogasili. V bližini ni bilo drugih vozil in je nastala škoda na električne vozilu ter polnilni postaji. V dogodku ni bil nihče poškodovan, vzrok za požar pa še ni znan. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina – prijet osumljenec
Policisti so danes ponoči na območju centra Ljubljane pri drzni tatvini zalotili 36-letnega osumljenca, ki je na parkirišču ogledoval vozila ter s kljukanjem poskušal ali je katero odprto. Iz enega izmed odklenjenih vozil je odtujil predmete in peš pobegnil. Dejanje so zaznali policisti in osumljenca prijeli ter mu odvzeli prostost. Po vseh zbranih obvestilih bo predvidoma jutri priveden k preiskovalnemu sodniku.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog:
Ribniški policisti so v tem tednu po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 26-letnemu osumljencu na območju Grosuplja zasegli prepovedano drogo konoplja-rastina. Najdeni ter zaseženi sta bili dve večji sadiki prepovedane droge, več kot 200 posušenih vršičkov te rastline in okoli pol kilograma posušene rastline shranjene v kozarcih. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.

zaseg droge grosuplje 1

zaseg droge grosuplje 2

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj dopoldan so policisti v Banji Loki na območju Kočevja, ustavili vozilo bosanskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je državljan Bosne in Hercegovine v vozilu prevažal tri tujce (državljane Turčije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Bosne in Hercegovine je bila odvzeta prostost in bo predvidoma danes priveden k preiskovalnemu sodniku, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 14. ure se je na Prešernovi cesti v Radomljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica v križišču odvzela prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure se je na Koprski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka pri zavijanju levo odvzela prednost vozilu, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 se je v križišču Curnovske ulice in uvoza na avtocesto v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju iz neprednostne ceste v križišču odvzel prednost vozniku na prednosti cesti. Po trčenju se je vozilo udeleženca prevrnilo na bok. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran