radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Ljubljanski prometni policisti so minuli vikend v območju zastojev zaradi del, ki jih je izvajal upravljalec avtoceste med drugim skrbeli tudi za ustvarjanje reševalnega pasu, hkrati pa u ukrepali zoper kršitelje, ki niso upoštevali cestno prometnih predpisov na območjih zastojev.

Zaznali so 20 kršitev prehitevanja po odstavnem pasu, šest kršitev neuporabe varnostnega pasu in uporabe mobilnega telefona med vožnjo, dve kršitvi prekoračitve hitrosti tovornih vozil, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa so zasegli motorno vozilo. Zoper vse kršitelje vodijo postopek o prekršku.

V okviru nadzora prometa so enako v tem vikendu policisti ustavili tudi voznika, ki sta bistveno prekoračila dovoljeno hitrost vožnje na avtocesti. Prvemu so s sistemom provida pri omejitvi 130 km/h izmerili hitrost 234 km/h, drugemu pa 198 km/h. Zoper oba voznika vodijo postopek o prekršku (v prvem primeru je bila izrečena globa 1200 evrov in 9 kazenskih točk, v drugem pa 400 evrov in 5 kazenskih točk).

hitrost 234kmh

hitrost 198kmh

Policisti bomo v času zastojev s takšnimi nadzori nadaljevali. Vse udeležence pozivamo, naj v zastojih ustvarijo reševalni pas in naj upoštevajo cestnoprometne predpise. Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste lahko pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, ki v primeru da se zgodijo na avtocestah povzročajo dodatne zastoje. Prav tako je pomembno, da vsi upoštevate omejitve hitrosti, saj sta neprilagojena oziroma prekoračena hitrost še vedno ena izmed glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, pogosto tudi s hudimi posledicami.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran