radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 134 klicev.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 5 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 3 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 33 nezakonitih prehodov državne meje.

Popoldan je v Kopru 76-letni voznik osebnega avtomobila na kolesarski stezi trčil v električni skiro. 15-letni voznik skiroja je padel in se lažje poškodoval, povzročitelju so izdali plačilni nalog.

V Kopru je nekdo ukradel kolo TREK, vredno 2000 evrov.

V vasi pri Kopru je nekdo iz dveh stanovanjskih enot ukradel večjo vsoto denarja. Policisti intenzivno zbirajo obvestila.

Ob 21.50 smo dobili prijavo, da je v Portorožu nekdo državljanu Tajvana ukradel nahrbtnik, v katerem je imel dokumente in večjo vsoto denarja.

Osredotoči se na cesto
V ponedeljek, 9. oktobra 2023, se je začela akcija 'Osredotoči se na cesto'. Akcija bo trajala vse do 15. oktobra.

V nadzoru, ki je tudi evropsko usklajen s prometnimi policijami pod skupnim imenom Focus on the road, poostreno nadziramo uporabo naprav ali opreme med vožnjo, kot tudi spremljamo preostale aktivnosti voznikov, ki zmanjšujejo slušno ali vidno zaznavanje v cestnem prometu oziroma obvladovanje vozila. Ob tem opozarjamo tudi na druge motilce pozornosti, kot so upravljanje klime, radia in navigacije v vozilu. Vožnja je namreč opravilo, pri katerem bi morali biti povsem zbrani.

Za uporabo mobilnega telefona med vožnjo je za voznike motornih vozil predpisana kazen 250 evrov in 3 kazenske točke. Za udeležence v prometu, ki ne potrebujejo vozniškega dovoljenja (kolesa, e-skiroji in preostala lahka motorna vozila), kazen za uporabo mobitelov, slušalk in drugih naprav med vožnjo znaša 120 evrov.

Več: https://policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120013-v-ponedeljek-se-zacenja-poostren-nadzor-osredotoci-se-na-cesto

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran