radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniV Goriških Brdih zagorelo osebno vozilo
Včeraj, 9. oktobra ob 1.41 v nočnem času, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru v naselju Hum (občina Brda), kjer je na dvorišču ene od stanovanjskih hiš zagorelo osebno vozilo. Požar se je zatem razširil in poškodoval tudi fasado stanovanjske hiše. Poleg policistov PP Nova Gorica so na kraju varnostnega dogodka posredovali tudi gasilci PGD Dobrovo in JZ GRD Nova Gorica. Po prvi nestrokovni oceni je v požaru nastalo za približno 30 tisoč evrov materialne škode. Novogoriški policisti omenjeni primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po 220. členu KZ-1), o varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe.

Poskusa vloma v osebno vozilo na območju Nanosa
Včeraj, 9. oktobra dopoldne, so policisti PP Ajdovščina obravnavali nedavni poskus vloma v osebni avtomobil v naselju Vrhpolje (občina Vipava). Po dosedanjih ugotovitvah je neznani storilec pred nekaj dnevi skušal vlomiti v avtomobil znamke Ford na območju Nanosa, vendar mu to ni uspelo. Zaradi omenjenega nezakonitega početja je na vozilu nastala materialna škoda za tisoč evrov. Ajdovski policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v tuj kombi
Policisti PP Nova Gorica so med vikendom oz. v nedeljo, 8. oktobra 2023 v popoldanskem času, obravnavali vlom v kombi znamke VW Transporter, nemških registrskih številk, ki je bil parkiran na makadamskem parkirišču v bližini ene od stanovanjskih hiš v naselju Medana (občina Brda). Neznani storilec je po izvršenem vlomu v omenjeno vozilo v notranjosti našel in si prilastil žensko z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov in bančnih kartic ter gotovine tudi mobilni telefon znamke iPhone X). Storile je po izvršenem kaznivem dejanju z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega kaznivega dejanja v tuje vozilo.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih in drugih vozilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo. Več preventivnih nasvetov Policije na spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/432-vlomi-v-vozila

Arhivski posnetek:
Na Ajdovskem iz kombija odtujili agregat
Včeraj, 9. oktobra zjutraj, so policisti v Ajdovščini obravnavali tatvino agregata. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči na parkirišču iz odprtega nakladalnega prostora tovornega vozila (kombi) ukradel agregat znamke Honda in tako gospodarski družbi povzročil za približno 2.000 evrov materialne škode. Policisti PP Ajdovščina okoliščine tatvine še preiskujejo, o kaznivem dejanju je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Poškodovanje parkiranega vozila v Tolminu
Včeraj, 9. oktobra v dopoldanskem času, so policisti v Tolminu obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila, ki je bilo v času od petkovega popoldneva do včerajšnje prijave policistom parkirano na večjem parkirnem prostoru (blizu tamkajšnje upravne zgradbe). V navedenem času je neznan voznik trčil v prednji desni del vozila, na vozilu je nastala materialna škoda. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Neznanka med vikendom iz trgovine kradla različne kozmetične izdelke
Danes, 10. oktobra dopoldne, so policisti PP Nova Gorica obvestili o tatvini več kozmetičnih prodajnih izdelkov v trgovini večjega nakupovalnega centra na Goriškem. Po sedaj zbranih podatkih je neznana ženska med vikendom oz. v soboto v zgodnjih večernih urah iz omenjene trgovine ukradla različne izdelke v skupni vrednosti 110 evrov. Njeno nezakonito početje so zabeležile tudi varnostne kamere. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Na Kobariškem iz prometa izločili voznika avtomobila zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Včeraj, 9. oktobra okoli polnoči, so tolminski policisti na območju Kobarida ustavili in kontrolirali mlajšega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je voznik odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), glede na vsa ugotovljena dejstva bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu (več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20 ).

Povoženje divjadi
Danes, 10. oktobra ob 6.34, so policiste obvestili, da je voznik osebnega avtomobila na območju naselja Otlica na Ajdovskem povozil divjad (srnjaka). Po trku z omenjenim vozili je omenjena divjad na kraju poginila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako smo bili danes, 10. oktobra ob 9.27, obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila povozil divjad (srno) med Podnanosom in Vipavo. Kasneje je za omenjeno divjad poskrbel higienik, na vozilu je nastala materialna škoda.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran