radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 84 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 33:

  • osem s področja kriminalitete, od tega o goljufiji;
  • 10 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in trije o prometni nesreči z materialno škodo;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega pet o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • štirje o dogodkih, od tega eden o reševanju v gorah in eden o povoženi divjadi.

policija splosniPrometna nesreča s telesnimi poškodbami:
O prometni nesreči s pobegom 9. oktobra 2023 na Oldhamski cesti v Kranju, v kateri sta bila udeležena voznica avtomobila in starejši pešec, smo vas obveščali že včeraj zvečer s posebnim obvestilom.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so včeraj okoli 12.30 obravnavali prometno nesrečo na relaciji Britof-Primskovo, kjer je 44-letni voznik s tovornim vozilom trčil v osebni avtomobil druge voznice, ki je vozila pred njim. Okoliščine kažejo na prekratko varnostno razdaljo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Gore:
Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 15.25 obveščeni o 60- in 48-letnima plezalcema, državljanoma Avstrije, ki sta plezala v Triglavski severni steni. Po podatkih s katerimi razpolagamo sta se med plezanjem v Slovenski smeri, na višini okoli 1.900 metrov, zaplezala. Na kraju so jima pomoč nudili gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna helikopterska ekipa GRS-HNMP. S helikopterjem Slovenske vojske sta bila prepeljana v dolino. Policisti so dogodek ustrezno evidentirali.

Osredotočimo se na cesto
Gorenjski policisti so v sklopu tedenske akcije Osredotočimo se na cesto, v ponedeljek, 9. oktobra 2023, med 10. in 16. uro, na območju Policijske postaje Škofja Loka, izvedli poostren nadzor nad kršitvami nepravilne uporabe naprav, ki zmanjšujejo vidno in slušno zaznavanje v prometu.

Kontrolirali so 47 voznikov in ugotovili 28 prekrškov. Od tega je nepravilno uporabljalo mobilni telefon 13 voznikov, varnostni pas pa 10. Za kršitelje policisti vodijo prekrškovni postopek. Pri enem vozniku je hitri test na prepovedano drogo pokazal prisotnost droge v organizmu, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gorenjski policisti smo v letošnjem letu obravnavali 765 (726) voznikov osebnega avtomobila, ki niso uporabljali varnostnega pasu, 157 (149) voznikov tovornega vozila ter 18 (7) voznikov avtobusa. Med kršitelji so bili tudi 103 (45) potniki v vozilu.

Mobilni telefon je med vožnjo nepravilno uporabljalo 33 (22) kolesarjev, 4 (7) vozniki avtobusa, 2 (2) voznika e-skiroja, 743 (641) voznikov osebnega avtomobila in 236 (234) voznikov tovornega vozila.

Policisti ugotavljamo, da kljub vsem preventivnim nasvetom in pozivom v javnosti ter družbenih omrežjih o posledicah prometnih nesreč, vozniki še vedno zavestno kršijo prometna pravila in s tem ogrožajo sebe in ostale udeležence v prometu, ki želijo biti varni.

Zato ponovno svetujemo, da bodite v cestnem prometu odgovorni, saj boste z upoštevanjem prometnih pravil, varnejši vi kot vsi ostali udeleženci v prometu. Želimo si, da bi vsak začeto pot tudi končal na cilju, ki si ga je zadal. Z vašo odgovornostjo bo manj kršitev prometnih pravil in manj prometnih nesreč. Srečno.

Objava na facebook-u PU Kranj: https://fb.watch/nzq1vEnbOr/

Več preventivnih nasvetov na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120013-v-ponedeljek-se-zacenja-poostren-nadzor-osredotoci-se-na-cesto

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran