radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

denarV začetku tega tedna so policisti Postaje za izravnalne ukrepe PU Ljubljana skupaj s Finančnim uradom Republike Slovenije in Inšpektoratom Republike Slovenije za delo opravili nadzor v podjetju, ki se ukvarja s popravilom vozil. V poostrenem nadzoru so kontrolirali kršitve več zakonov, poudarek poostrenega nadzora pa je bil na ugotavljanju dela na črno. Opravljeni so bili postopki s 16 tujci, ki so opravljali delo za tujo pravno osebo iz Avstrije (gre za državljane Moldavije, Ukrajine, Italije in Romunije).

Tujci so delo opravljali brez prijav v obvezna zavarovanja in brez ustreznih soglasij za delo v Republiki Sloveniji. Državljanom tretjih držav (Moldavije in Ukrajine), ki imajo urejeno prebivanje v drugi državi članici Evropske unije, so bile na podlagi Zakona o tujcih izrečene globe, prav tako so bili napoteni, da Republiko Slovenijo takoj zapustijo. Zoper državljane EU (Italija in Romunija), ki določb Zakona o tujcih sicer niso kršili, so pa kršili določbe zakonodaje, ki ureja delo tujih pravnih oseb in dela na črno, je inšpekcijski nadzor na kraju izvedel Inšpektorat Republike Slovenije za delo.

Policisti zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Zaposlovanja na črno, po 199. čl. Kazenskega zakonika, zoper tujo pravno in odgovorno osebo. O vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran