radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV okolici Nove Gorice kradli različno električno orodje
Policisti PP Nova Gorica so danes, 13. oktobra v dopoldanskem času, obravnavali tatvino različnega električnega orodja (rezalnika z diamantnim rezalnikom znamke Makita, udarnega baterijskega vrtalnika znamke Makita, dveh baterij in polnilec) na območju naselja Trnovo (Mestna občina Nova Gorica). Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

V Ozeljanu pogorel zabojnik za odpadni papir
Včeraj, 12. oktobra ob 19.33, smo bili obveščeni, da je na ekološkem otoku v naselju Ozeljan (Mestna občina Nova Gorica) zagorela vsebina komunalnega zabojnika za papir. Omenjeni zabojnik za odpadni papir je pogorel v celoti, požar so dokončno pogasili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Policisti primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po 220. členu KZ-1).

Policisti na Bovškem opravili hišno preiskavo s področja prepovedanih drog
Policisti PP Bovec so danes, 13. oktobra dopoldne, v enem od naselij v okolici Bovca opravili hišno preiskavo s področja prepovedanih drog. V okviru hišne preiskave stanovanjskega in pomožnega objekta so policisti našli in zasegli posušene rastlinske delce in dve večji rastlini (v višini približno 1,7 m), saj obstaja sum, da gre za posest prepovedane droge. Zasežene rastlinske delce in rastline so bovški policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper žensko uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanim drogami.

Povoženje divjadi
Danes, 13. oktobra ob 7.33, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila povozil divjad (srno) na območju naselja Osek (Mestna občina Nova Gorica). Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda (poškodba odbijača). Kasneje je za poginulo žival poskrbel higienik. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v jutranjih oz. večernih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran