radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 262 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 107:

  • 11 s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;
  • 37 s področja prometne varnosti, od tega pet o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 13 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en moped;
  • 29 s področja javnega reda in miru, od tega 14 o kršitvi na javnem kraju in pet o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • 15 o dogodkih, od tega dva o reševanju v gorah in eden o požaru.

policija splosniVlom:
Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 8. ure obveščeni o vlomu v premični zabojnik. Neznani storilec je nasilno vstopil v notranjost in si protipravno prilastil več električnih kablov. S tem dejanjem je podjetje oškodoval do deset tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 14.45 obveščeni o prometni nesreči 18-letnega motorista. Po podatkih s katerimi razpolagamo je vozil proti Trebiji in zaradi neprilagojene hitrosti v preglednem desnem ovinku trčil v desni robnik vozišča, nato pa še v prometni znak. 125 ccm motorno kolo je vozil brez opravljenega vozniškega dovoljenja, za to kategorijo in neregistriranega. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje. Zaradi hudih telesnih poškodb je bil s helikopterjem slovenske vojske prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 12. ure obveščeni o prometni nesreči 53-letne kolesarke, ki je kolesarila po cesti iz Krvavca proti Cerkljam na Gorenjskem. Zaradi neprilagojene hitrosti je padla in se hudo telesno poškodovala. Na kraju ji je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje. S helikopterjem slovenske vojske je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Kranjskogorski policisti so bili v soboto nekaj čez 15. uro obveščeni o prometni nesreči v Gozd Martuljku, med voznikom avtomobila in motoristom. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 65-letni motorist vozil v smeri Kranjske Gore in trčil v avtomobil voznika pred seboj, ki je zmanjšal hitrost zaradi nepravilnega prehitevanja voznice, ki je vozila proti Jesenicam. Motorist je bil telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti za motorista glede povzročitve prometne nesreče vodijo prekrškovni postopek. Prav tako vodijo prekrškovni postopek za voznico o nepravilnem prehitevanju.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili v petek okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči na Jeprci, med motoristom in voznikom avtomobila. Po podatkih s katerimi razpolagamo je motorist izsilil prednost vozniku avtomobila. Motorist je vozil pod vplivom alkohola (0,81 mg/l, kar je 1,7 promila) in s pretečeno veljavnostjo registracije za motor. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Radovljiški policisti so imeli danes okoli 0.35 v postopku starejšega mladoletnika, ki je vozil moped brez opravljenega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Moped so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Preventiva:
Policisti bomo vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov vozil. Z različnimi oblikami policijskega dela želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Zaskrbljujoče je dejstvo, da kljub vsem nasvetom in trudom policije in drugih inštitucij, vozniki še vedno vozijo vozila pod vplivom alkohola, prepovedane droge, brez opravljenega vozniškega dovoljenja in posledično storijo še prometno nesrečo!

Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola. V prometu bodite samo z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite. Motorna vozila morajo biti registrirana!

Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj.

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Hrup:
Kranjskogorski policisti so v soboto okoli 2.20 intervenirali v zasebnem prostoru zaradi preglasne glasbe, ki je bila moteča za druge. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran