radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 87 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 33:

  • šest s področja kriminalitete, od tega trije o vlomu (v dveh primerih je ostalo pri poskusu);
  • 11 s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in trije o prometni nesreči z materialno škodo;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • šest o dogodkih, od tega dva o povoženi divjadi.

policija splosniVlomi:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 8.30 obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo, kamor je neznani storilec čez noč želel nasilno vstopiti skozi okno, kar mu ni uspelo. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 17. ure obveščeni o vlomu v lopo. Neznani storilec je čez vikend nasilno vstopil skozi vrata v notranjost in si protipravno prilastil orodje. Lastnika je oškodoval do 500 evrov. Nasino je v notranjost želel vstopiti tudi v stanovanjsko hišo, kar mu ni uspelo in je ostalo pri poskusu. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 17.25 obveščeni o padcu 55-letnega kolesarja, državljana Belgije. Po podatkih s katerimi razpolagamo je med vožnjo po klancu navzdol iz Mojstrane proti Zgornji Radovni, zaradi neprilagojene hitrosti padel in se telesno poškodoval. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 22.30 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 44-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zapeljala izven vozišča in obstala na nabrežini. V avtomobilu je bil tudi sopotnik. Vozila je brez opravljenega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal visoko stopnjo alkohola (1,12 mg/l, kar je 2,35 promila). Policisti za njo zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva:
Policisti bomo vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov vozil. Z različnimi oblikami policijskega dela želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Zaskrbljujoče je dejstvo, da kljub vsem nasvetom in trudom policije in drugih inštitucij, vozniki še vedno vozijo vozila pod vplivom alkohola, prepovedane droge, brez opravljenega vozniškega dovoljenja in posledično storijo še prometno nesrečo!

Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola. V prometu bodite samo z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite. Motorna vozila morajo biti registrirana!

Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj.

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Pešec, bodi viden, bodi previden!
Tudi gorenjski policisti bodo v tem tednu sodelovali pri preventivni akciji za večjo varnost pešcev s sloganom Pešec, bodi viden, bodi previden!

Policisti pešcem svetujemo, naj:

  • uporabljajo prometne površine, namenjene hoji pešcev;
  • med hojo čim manj uporabljajo mobilne telefone in slušalke;
  • se pred prečkanjem vozišča vedno prepričajo, če to lahko varno storijo;
  • uporabljajo prehode za pešce;
  • v jutranjem in večernem času ter ob neugodnih vremenskih razmerah (megla, dež, itd.) uporabljajo svetla oblačila ali svetleče odsevnike (kresničko, reflektivno zapestnico, svetilko, itd.).

Več nasvetov na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120111-pesec-bodi-viden-bodi-previden-v-ponedeljek-se-zacne-preventivna-akcija-za-vecjo-varnost-pescev

Na Gorenjskem je bilo letos v prometnih nesrečah udeleženih 51 (36) pešcev. Trije (eden) pešci so umrli, šest (šest) je bilo hudo telesno poškodovanih, 35 (25) pa lahko telesno poškodovanih. Prometno nesrečo je povzročilo šest (šest) pešcev. Največ pešcev 18 (10), ki so bili udeleženi v prometnih nesrečah, je bilo starih nad 64 let. V tem starostnem obdobju so prometno nesrečo tudi največkrat povzročili 12 (7). V prometnih nesrečah je bilo udeleženih 37 (16) žensk in 14 (20) moških.

Želimo si, da bi bilo čim manj prometnih nesreč in da bi bili vsi udeleženci na svoji poti varni. Pazite nase in bodite odgovorni do sebe in drugih.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran