radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 836 klicev občanov. 201 je bilo interventnih zadeve, petkrat za nujne.

44 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 85 s področja prometne varnosti in 59 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Minuli vikend smo obravnavali prometno nesrečo v kateri je umrl motorist, eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, osem z lažjimi poškodbami in štiriindvajset prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo, v kateri je umrl motorist, smo obravnavali v petek, okoli pol enih popoldne, izven naselja Sv. Boštjan. Povzročil jo je 38-letni motorist, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Radljam ob Dravi. Motorist je med prehitevanjem kolone silovito trčil v osebno vozilo voznice, ki je pravilno pripeljala nasproti. 38-letni motorist je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. V trčenju sta se lažje poškodovala voznica v katero je trčil motorist in voznik drugega udeleženega vozila.

V soboto, okoli 13. ure, smo prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali izven naselja Šmartno pri Slovenj Gradcu, kjer sta mladoletna pešca, ki sta ob sebi potiskala kolesi prečkala vozišče. Pešca sta počakala, da je mimo njiju odpeljalo osebno vozilo, katerega voznik je pripeljal iz smeri Šmartnega, nakar sta prečkala vozišče, kljub temu, da je z druge strani pripeljal voznik osebnega vozila, ki je skušal trčenje preprečiti z zaviranjem in umikanjem. Voznik je kljub umikanju trčil v dečka, ki se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

V petek, pozno zvečer, smo bili obveščeni, da je voznica e-skiroja, na Tkalski ulici v Celju trčila v dve parkirani osebni vozili in odpeljala proti centru mesta, kjer smo z njo izvedli postopek. Voznica je imela v krvi več kot promilo in pol alkohola.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvajsetkrat.

Kriminaliteta
Na delovišču v Žalcu je neznani storilec vlomil v dva gradbena zabojnika in ukradel več različnega orodja.

V petek, okoli 17. ure, smo bili obveščeni, da je v Laškem zagorela garaža. Ogenj je garažo v celoti uničil. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi dotrajane električne napeljave v prostoru.

V noči iz petka na soboto smo v Škofji vasi obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel denarnico z dokumenti in bančnimi karticami in torbico, v kater je bil mobilni telefon. Na bankomatu na ljubljanskem območju je storilec z bančno kartico dvignil višjo vsoto gotovine.

V Celju, na Savinjskem nabrežju, smo obravnavali vlom v gostinski lokal. Podatkov o tem, kaj je ukradel še nimamo. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem okenske rolete.

V soboto smo bili obveščeni, da je neznani storilec z osebnega vozila v Velenju ukradel vse štiri okrasne pokrove koles.

V soboto okoli 15. ure smo bili obveščeni o nesreči v velenjskem rudniku. Do nesreče, v kateri so bili poškodovani trije zaposleni, je prišlo zaradi stebrnega udara.

V soboto, okoli 21. ure, smo v Črešnovi, na območju Zreč, obravnavali nesrečo pri delu, v kateri se je hudo poškodoval 84-letni traktorist, ki se je na gozdni poti, pri vožnji navzdol prevrnil s traktorjem.

Včeraj smo bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo v Velenju. Storilec je ukradel del armaturne plošče.

V Celju smo včeraj obravnavali tatvino kolesa z motorjem, znamke Gilera, rdeče barve. Storilec je vozilo ukradel izpred objekta na Vrunčevi ulici.

V večernih urah smo v Radečah obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilce je pregnal sosed.

Miren in varen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran