radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija nesrecaVčeraj, 16. oktobra 2023 ob 15.35, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči IV. kategorije izven naselja Spodnja Kanomlja (občina Idrija) in v kateri je telesnim poškodbam podlegel starejši voznik osebnega avtomobila.

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 83-letni voznik avtomobila okoli 11. ure dopoldne vozil po lokalni cesti iz smeri naselja Idrijske Krnice proti Spodnji Kanomlji. Ko je pripeljal po klancu navzdol v levi nepregledni ovinek, na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov ni vozil po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi potekal promet varno in neovirano. Z vozilom je zapeljal desno izven vozišča na neutrjeno travnato bankino in po nekaj metrih s prednjim delom avtomobila oplazil drevo blizu vozišča, nato pa se je vozilo začelo prevračati po brežini pod cesto in po dobrih trinajst metrov obstalo, z zadnjim delom naslonjeno na manjše drevo. Voznik osebnega vozila je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

Osebno vozilo je nekaj ur kasneje oz. ob 15.30 pod cesto opazila mimoidoča občanka in o tem nemudoma obvestili pristojne reševalne službe. O tragičnem dogodku je Policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Pomoč policistom PP Idrija in Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju posredovali tudi tamkajšnji gasilci in reševalci NMP ZD Idrija. S strani zdravnice ZD Idrija je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policija bo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestila Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na cestah na Severnem Primorskem je za posledicami prometnih nesreč letos umrlo pet oseb.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran